perjantai 20. toukokuuta 2011

Pe 20.5.

Tänään 6km, 33min.

Ap: kevyt 6.2km, 33:07, 5:18/km.

Karmeaa raahustamista särkevillä jaloilla.

Ip: lepo.

Nyt on naurussa pitelemistä, kun huomenna pitäisi juosta maraton Västilässä. Siinähän ei ole mitään järjen hiventäkään, mutta jostain syystä en ole luopunut ajatuksesta. Tuli luvattua tämä viime kesänä ja idea on ollut vain osallistua leppoisaan kylätapahtumaan. Varmaan sekin vaikuttaa, että alkaa tyhmältä tuntua tämä lenkillä käynti, jos ei ikinä osallistu mihinkään hölkkään. Mutta on se vaan pitkä matka tuo maraton juosta näillä jaloilla ja maaliin pääsy on kyllä kiven takana.

Teen lopullisen osallistumispäätöksen aamulla kunnon venyttelyn ja pienen kokeilulenkin jälkeen. Lähden Västilään, jos askel ei kovin pahasti onnu. Buranaa menee kyllä gramman verran. Juoksussa ajatuksena on siis tavoitella pitkää lenkkiä jonkun sopivan porukan mukana ilman aikatavoitetta. Jos kestän maaliin saakka, niin eiköhän se aika jää kuitenkin alle 3,5 tunnin. Arvelisin kuntoni olevan optimijuoksulla ja tasaisella reitillä jossain 3.05-3.10 välillä, mutta tuollaisia vauhteja en uskalla tavoitella ja ei siihen oikeasti juuri mahdollisuuksia olisikaan. Ehkä 3.20 voisi olla vielä realistinen, jos joku muu sattuu juoksemaan sitä vauhtia. Mäet kyllä taitavat hidastaa vauhtia aika lailla.

Minä olen perinteisesti vellihousu tällaisissa ilman vakavaa tavoitetta juostavissa pitkissä kisoissa ja keskeytyksen riski on ilmeinen. Reitti kulkee lähtö/maalipaikan läheltä 28km kohdalla ja se on käytännössä ainoa paikka keskeytykselle. Muuten voi samalla kävellä maaliinkin. Pokaalin aion kyllä tuoda kotiin ja se vaatisi maaliin juoksua. Pokaalin saa 5 joka sarjassa ja M40-sarjassa ei vuosiin niin monta osallistujaa ole ollut...

Ei kommentteja: