perjantai 6. syyskuuta 2013

Pe 6.9. – Kaipuu metsään

Tänään -

Eilisen kauhukokemuksen jälkeen päätin pitää täyslepoa.

Kysymys kaikille suunnistajille ja muillekin metsäihmisille: Kertokaapa missä täällä mahdollisimman lähellä Tamperetta olisi paljon helppokulkuista kangasmetsää?
Etsin siis sellaista metsää, jossa voi liikkua helposti missä vaan ilman polkuja ja teitä, eikä ole mitään typerää ryteikköä tai suota. Ja sitä metsää tarvitaan paljon, eli ei mitään muutamia hehtaareja, vaan vaikkapa 100km2. Olisikohan siellä Keuruun lähellä, kun ainakin siellä tuli joskus ryynättyä metsässä sotaleikeissä? Vai onko pakko lähteä johonkin lappiin saakka ennenkuin pääsee pois ryteiköstä?

5 kommenttia:

Jaavi kirjoitti...

Kävin pari kertaa Varalan Maratonklubin aikana sauvakävelyamaratonilla ja silloin mentiin Jämille ja Niinisaloon. Siellä oli juuri tuollaiset maastot. Suurin osa mentiin metsässä kangasmaastossa polkuja pitkin. Matkaa on tosin jonkin verran, mutta esim. viikonloppuisin, jos ehtii ajella.

pjh kirjoitti...

No Jämihän olisi erinomaisen sopiva! Onko sinulla käsitystä missä tuo kangasmetsäreitti kulki? Eli mihin suuntaan Jämiltä nuo metsät ovat? Webin kartoista ei saa mitään käsitystä maastosta.

moguli kirjoitti...

http://jami147.fi/images/jami21_2013/jami21xcrun2013.pdf

pjh kirjoitti...

Tutustuin paremmilta kartoilta nyt vähän tuohon Jämin maastoon. Siellä on siis Hämeenkangas, jota ympäröivät kaikenlaiset kelvottomat suot. Hämeenkangas on valitettavan kapea, eli 1-2km leveä kaistale. Pituutta on yli 10km. Pitänee varmaan käydä katselemassa miltä se ihan luonnossa näyttää, mutta mielellään olisi vielä isompi alue hakusessa...
Jämi XC Run olisikin ollut erinomainen tilaisuus tutustua, mutta ei nyt pysty tänään venymään.

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Myös Jämin suunnistusmaraton olisi hyvä tapa tutustua noihin maastoihin...sinne vielä ehtii! Yhteislähtö, helpot rastit, pitkä matka. http://www.iknv.fi/tapahtumat/jamisuunnistusmaraton2013/