tiistai 22. heinäkuuta 2014

Ti 22.7. – Se siitä sitten...

Tänään -

Aamulla sain hyvin selväsanaisen tuomion lääkäriltä, että juoksu on nyt kokonaan pois ohjelmasta 4 viikkoa. Ortopedi-lääkäri oli sen verran vakuuttavan oloinen ja meritoitunut, että kai se on pakko uskoa. Yritin kyllä kysellä lasketaanko polkuhölkkä tai suunnistus juoksuksi, mutta kuulemma lasketaan. Itse asiassa kävelylenkitkin kiellettiin. Viesti oli selkeä: jos juoksen, niin leikkuupöydällä tavataan murtumaa naulailemassa.

Vasen säärihän on nyt kipeä myös kävellessä ja lääkäri oli jo tarjoamassa kyynärsauvoja. Kaiken rasituksen poistaminen olisi ilmeisesti nopein tapa päästä taas lenkille, mutta en kyllä pysty invalidiksi alkamaan. Vaikka sydäntä riipaisee, niin juoksen seuraavan lenkin vasta 19.8. Silloinkin pitää aloittaa maltilla. Ja jos jalka on kipeä silloinkin, niin pitää odottaa toiset 4 viikkoa!! En halua edes ajatella tuota vaihtoehtoa...

En ole vielä miettinyt miten saan ajan kulumaan seuraavat neljä viikkoa. Töissä on kyllä vipinää, joten siihen on helppo upottaa rajaton määrä energiaa. Jotenkin olisi silti pidettävä kuntoa yllä ja painoa kurissa. Hiljennän bloginkin tauon ajaksi ja raportoin sitten suurena voittona vitosen aamulenkin 19.8. Syksyn kisatkin siis jäävät väliin, mutta yritän Rautavedelle kuntoutua juhlamaratoniin!

Tämä kenkäteline on sitten koskematon melkein kuukauden. Voi itku!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kurjalta tuntuu, mutta viikot juoksevat nopeasti. Tuhkasta nousee Feeniks-lintu maltilla ja entistä uljaampana.
JariL

Jaavi kirjoitti...

Tosi ikävä uutinen. Aina sitä toivoo loppuun asti, ettei tulisi lepoa. Itse jouduin käyttämään viime kesänä kyynärsauvaa 8vk:a. Korvaavana sain aluksi vain vesijuosta (uinnissa potkukin olisi ollut haitaksi). Tiedän, että vesijuoksu tuntuu tyhmältä, mutta kummasti se alkoi kiinnostamaan, kun ei muuta saanut/voinut tehdä. Ja kun oikein "vauhdilla" pisteli niin tuli siinä välillä ihan hikikin.
Hengessä mukana, äkkiä se menee se 4vk:a.

Anonyymi kirjoitti...

Siljalta saa hyviä vinkkejä vesijuoksun ja pyöräilyn lisäksi. Koita kestää!

pjh kirjoitti...

Kiitokset tsempeistä! Eihän tuo 4vk tosiaan ole aika eikä mikään. Nostetaan lihaskuntoa ja pyöräillään. Ja ties vaikka sitä vesijuoksuakin sitten ensimmäisen kerran kokeilisin;-)

kaapo kirjoitti...

Voi vittu!

Anonyymi kirjoitti...

Vesijuoksemaan, mars! Ei minulla muuta.

pjh kirjoitti...

Tänään tuli kokeiltua vesijuoksua järvessä. En vielä ihan sisäistänyt hommaa ja en tiedä löytyikö oikea tyyli. Voisin kokeilla toistekin vaikka uimahallissa se varmaan on tylsempää. Ukkonen keskeytti "juoksun" puoleen tuntiin, mutta onneksi pyöräilin rannalle 50km mennen tullen, joten hyvä treeni kokonaisuutena.

Onni Vähäaho kirjoitti...

Olipas täällä kovat ajat. Ei voi muuta sanoa kuin että tsemppiä paljon! Toivotaan, että 19.8 jalka on kivuton. Onneksi sinne ei ole enää kuin parisen viikkoa.