torstai 14. toukokuuta 2015

To 14.5.

Tänään 9km, 53min

Ap: Crosstrainer 45min.

Vaikeaa on tämäkin homma. Eilisestä ryhdistäytyneenä katselin vaihteeksi muuta kuin viihdettä, eli Teemalta tiededokumentin impotenssista. Se sopi oikein hyvin tähän meikäläisen treenamiseen.

Ip: #############.


Loppukevennys

Arkivapaa on vietetty. Huomenna pitää taas palata jatkamaan yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamista. Maailman parhaita WindowsPhone-kännyköitä tarvitaan ilmeisesti erityisesti silloin, kun Putin tekee siirtonsa länttä kohti.

Kyllä sai taas iloa revittyä reserviläiskirjeestä, joka kolahti postilaatikkoon eilen. Julkisuudessahan on kerrottu, että kirjettä on valmisteltu jotain vuodesta 2011 saakka ja voin vain kuvitella montako kokousta sen tekemiseksi on pidetty ja paljonko erilaiset virkamiehet ovat tehneet työtä. Ja mikä on tulos?

En pistä tänne kuvaa kirjeestä, koska olen lainkuuliainen kansalainen, mutta sehän on yksi lyhyt isolla rivivälillä oleva sivu, jossa on muutama lause. Siinä on pari triviaalia henkilötietoa, jotka kohdallani ovat väärin. Oleellinen viesti on, että jos tiedot ovat väärin, niin ilmoita väestörekisterikeskukseen www.vrk.fi. No, menin sitten tuolle sivulle ja ensimmäisenä siellä hyppää esille "Korjaus Puolustusvoimien reserviläiskirjeen ohjeeseen muuttaa omia tietoja" ;-) Sanovat, että "Puolustusvoimien lähettämässä reserviläiskirjeessä kehotetaan ottamaan yhteyttä Väestörekisterikeskukseen, jos kirjeen nimi-, ammatti- ja osoitetiedoissa on korjattavaa. Väestörekisterikeskus ei kuitenkaan vastaa yksittäisten henkilötietojen päivityksistä."

Ei jumalauta! Mitä ne kirjeen suunnittelijat tekivät tuon 4 vuotta, kun lähes ainoa kirjeen sisältö/ohje oli väärin?!
No, kyllähän sieltä sivuilta sitten löytää myös tiedot mitä oikeasti pitää tehdä. Mutta farssi jatkuu. Tein muutoksen ohjeen mukaan puolustusvoimien sivuilla, jossa ainoa tapa tehdä se oli "yhteydenottolomake". Mutta ei tuon lomakkeen tekijkään ollut tainnut koskaan kuulla reserviläiskirjeestä ja sinne oli unohdettu tällainen palautevaihtoehto tuoda esille. Niinpä palautteeni työnantajan vaihtumisesta meni perille kritiikkinä weppisivujen ulkoasulle;-) Siis ihan todella kukaan ei varmaan koskaan ollut testannut mitään tuohon kirjeeseen ja sen ohjeisiin liittyen.

Kertaus tapahtuneesta: Noin miljoonalle suomalaiselle lähetettiin kirje, jonka oleellisena tarkoituksena oli varmistaa tietojen oikeellisuus ja saada ne korjattua. Ohje tietojen korjauksesta oli yhtäältä virheellinen, ja toisaalta korjauksen tekemiseen ei ollut mitään järkevää tapaa.

On vaikea ymmärtää, kuinka näin pienen asian voi tehdä noin surkeasti. Toivottavasti tripla-S saa vähennettyä virkamieskunnan vähintään puoleen, mutta eipä tuosta paljon toivoa taida olla...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pete, viitaten tuohon ap:n kohtaan niin olen huomannut saman yhteyden treenaamiseen. Eli kyllä se harjoittelu tosiaan johonkin kohtaan 'puree'. :-)

- BJ

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Outo juttu, mutta kuin luin tämän, jostain syystä mieleen hiipi pjhpjh. :)

http://nelkytplus.com/2015/05/14/sinustako-seuraava-40-bloggari/

pjh kirjoitti...

^Olisihan se mielenkiintoista saada Supermoodia, niin voisin oppia mitä se on. En kuitenkaan uskalla tuonne nuorison joukkoon kirjoittaa. Olen kuullut, että tällaiset charmikkaat vanhemmat miehet helposti saavat tuollaiset nuoremmat naiset villiintymään (enemmistön kirjoittajista sanottiin olevan naisia) ja ei nyt jaksa venyä hätistelemään naisia pois, kun pitäisi treenata.