tiistai 23. kesäkuuta 2015

Ma 22.6.

Tänään -

Ap: lihaskuntotreeni 60min.

Ip: kevyt pyöräily 90min.

Kävin taas mittailemassa illan ratoksi. SAUL:n elokuun SM-kympin ensimmäinen mittaus viikonloppuna paljasti reitin aivan liian lyhyeksi ja reittimestari oli sen johdosta suunnitellut uuden kääntöpaikan hienosti Saavutustenkadulle. Nyt tuli kympille tarpeeksi mittaa ja tämän kanssa voidaan jatkaa. Toivottavasti tämä insiroiva kääntöpaikka saa ihmiset sankoin joukoin mukaan. Minäkin siinä jo hetkeksi pysähdyin muistelemaan sitä ainoaa saavutustani, eli Västilän Voiman 100v-juhlamaratonin voittoa. Tappi voi tulla tänne muistelemaan hallitonneja.

Kun kyseessä oli yhdistetty mittailu- ja kuntolenkki, niin poljin sitten Hervannasta Pyynikille ja matkalla mittasin Lukonmäen ylämäkivedon mitaksi 496,56 metriä. Tätä tietoahan Tamperelaiset ovat janonneet.

Pyynikille minut vei pakkomielle sitten kuitenkin mitata se kolmaskin harjun reittivaihtoehto Pyynikin testijuoksulle. Jostain syystä olin nyt päätynyt siihen, että se oli juuri tuo mittaamatta jäänyt kolmas vaihtoehto, joka oli se oikea. Onneksi kävin, koska tuo kolmas vaihtoehto oli kaikkein lyhin, eli 7562 metriä. Tuossa siis juostaan harjulla ajoväylää aina Tahmelantielle saakka ja vasta sen ylityksen jälkeen siirrytään ulkoilureitille.

Oli muuten hämmästys aika suuri, kun eilen tekemäni mittauksen jälkeen oli Pyynikintie tänään päällystetty uudelleen! Asfaltointimäärärahat eivät siis ole Tampereelta vielä loppu. Teoriassahan nyt eilinen mittaus meni vanhaksi samantien, kun uusi asfaltti pitäisi mitata uudelleen. Enpä taida silti viitsiä, varsinkin kun tämä "paras" reitti tuli nyt mitattua uudella asfaltilla ja teen siitä sen virallisen mitan.

Teen tästä lähiaikoina virallisen pöytäkirjan. Sitten pitää vain jostain löytää se kaveri, joka sitä maaliskuussa pyysi. En tullut kysyneeksi nimeä ja en muutenkaan häntä tuntenut ja en muista miltä hän näytti, joten ihan helppoa se ei tule olemaan.

Tässä kuvassa on testijuoksun lähtö- ja maaliviiva (liikennemerkin kohdalla viiva maassa). Mittaus on siis tehty suljetulle täydelle lenkille. Oikeassa elämässähän suunnistajat fuskaavat tässäkin, eli lähdössä hieman varastetaan ja maaliviiva on jo pari metriä aikaisemmin.

Tässä on väliaikapiste Pispalan koululla, eli mittapiste oli tuossa kaiteen päässä (3594m).

Ei kommentteja: