maanantai 11. tammikuuta 2016

Ma 11.1.

Tänään -

Aktiivilepoa.

Ap: crosstrainer 30min.

Ip: ylämäkikävely 60min.


Yleisessä liikuntaympäristössäni on muuten tapahtunut merkittävä muutos viime viikkojen aikana. Tuo muutos on omiaan vähentämään hyötyliikuntaani ja se pitää korvata tällaisella aktiivilevolla.

Kerrottakoon ensin taustatietona, että joskus noin 10 vuotta sitten silloinen työnantajani Nokia osallistui maailman parantamiseen panostamalla yhtiön hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tässä yhteydessä myös työntekijöitä rohkaistiin tekemään "Green Commitment", eli joku elämäntapamuutos hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Muistan elävästi kuinka Anssi Vanjoki lupasi jotain siihen liittyen, että hän auton sijasta liikkuu enemmän moottoripyörällä, mikä tietysti on vihreämpää. Minäkin sitten tein Green Commitmentin olla käyttämättä hissiä työpaikallani Hermiassa. Niinpä olen ollut viimeiset 10 vuotta töissä kerroksissa 3-5, mutta kertaakaan en tuona aikana ole hissillä kerrosväliä kulkenut.

Paitsi nyt lopetin ituhippimeiningin ja aloitin taas hissillä kulkemisen. Ironista kyllä, tämä tapahtui kun joulun aikaan muutin Hermia kolmosen toiseen kerrokseen, eli olen alempana kuin pitkiin aikoihin. Jotenkin tuo käytävä- ja kerrossokkelo on onnistuttu suunnittelemaan niin, että auton saa ajettua aika lähelle pohjakerroksen hissiä ja toisaalta hissi nousee toiseen kerrokseen hyvin lähelle työhuonettani. Kiertämällä portaita tulee ihan lohduton ylimäräinen matka molemmissa päissä. Ja Anssikin on lähtenyt jo aikaa sitten, joten katson jo tehneeni oman osuuteni jääkarhujen ja Vanutun hyyäksi.

Ei kommentteja: