lauantai 2. huhtikuuta 2016

La 2.4.

Tänään 16km, 1h 12min

Ap: lepo.

Ip: 15.8km (sis, tv-reipas 9km), 1:12:18, 4:35/km.

Päätin fiksuna miehenä käydä uudelleen kokeilemassa reippaampaa juoksua, kun keskiviikkona meni treeni niin penkin alle. Juoksin tuttua reittiä Lempääläntietä Ruskontien risteykseen ja takaisin sisältäen reippaamman vajaan 9km pätkän, jota olen käyttänyt testipätkänä ammoisista ajoista saakka. Sinnehän se sijoittui huonoimpien testijuoksujeni joukkoon, kun keskariksi vk-pätkälle tuli 4:08/km.

Oli tämä silti parempi juoksu kuin keskiviikkona, mutta perustuntuma oli sama. Tämänkin perusteella voisin kuvitella maratonvauhdiksi 4:30/km, eli se menisi riittävän helposti oikealla sykkeellä. Mutta ei sitä jalat valitettavasti jaksa koko matkaa. Nytkin oli viimeisellä kilsalla jo takareidet ihan puuta.

Sain kuitenkin uutta intoa tulevaisuuteen ja ideat seuraavasta treenijaksosta alkavat hahmottua. Kun vielä Hannu Manninenkin teki paluun yhdistetyssä, niin toihan sekin uutta voimaa meille elämämme ehtoopuolta viettäville. On se hienoa kun ei tarvítse opetella uusien urheilijoiden nimiä, kun siellä telkkarissa alkaa olla jotakuinkin sama porukka kuin 90-luvulla.

Huomenna järvenkierto normispeksillä. Tarkoitus oli kyllä herkistellä Roomaan ja jättää pitkis väliin, mutta ehkä se tässä tapauksessa olisi aika turhaa. Jos vaikka mieluummin yrittäisi vielä muutaman mitokondrion saada lisää.

1 kommentti:

Jaavi kirjoitti...

Josko se tapering, jos maltat pitää, auttaisi ja jalat levänneinä jaksaisivat. Samoja tunnelmia täällä, vaikka "vauhdit" aivan eriluokkaa kuin sinulla.