keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ke 8.5. – 1500m kisa

Tänään 24km, 1h 52min.

Ap: 16.1km (sis. vaihtelevaa häröilyä; 1500m ”kisa” ja tonnin vetoja), 1:13:21, 4:33/km.

Tänään olisi ollut tarjolla R5-kisakin, mutta kilpakumppanit ovat niin kovassa kunnossa, että päätin hakea itselleni sopivampaa seuraa. Löysinkin kilpailukalenterin ulkopuolelta oivan kisan: Hatanpään koulun 7. luokan tytöt juoksivat 1500m Ratinassa.
Niinpä lintsasin aamun töistä ja hölkkäilin kotoa kentälle. Kyllä nyt itsetunto kohoaisi ja antaisin tytöille oikein kunnolla pataan;-)

No, sain opettajalta luvan toimia pacemakerina ja pohdimme yhdessä mikä olisi sopiva vauhti. En ilmeisesti siinä trikoissani ollut kovin vaikuttava, kun opettaja ensin ehdotti tavoitteeksi 8min. Sanoin, että kyllä Iina nyt alle 7min juoksee ja päädyimme lopulta 6.40-vauhtiin. Se oli opettajan mielestä ”huippuaika” noille tytöille ja sillä saisi suorituksesta ”kympin”. Iinahan ei ole enää syksyn jälkeen urheillut, kun teatteriharrastus on niin intensiivistä. Talven ja kevään lenkit lasketaan yhden käden sormin ja olin kovin epävarma mihin tulokseen hän voisi päästä.

Selitin sitten luokalle, että juoksen tasaista vauhtia 6.40 tulokseen ja kenenkään ei kannata alussa ainakaan kovempaa yrittää tai tulee väsy. Peesissä saa juosta, niin tulee tasainen kyyti. Siinä sitten lähdettiin ja 800m kohdalla vain Iina oli enää peesissä. Vauhti oli tasan 6.40 ja Iinalla oli selvästi ihan liian helppoa. Päätin vähän kiristää sovitusta vauhdista, kun kukaan muu ei enää muutenkaan peesissä ollut ja Iina vastaili hengästymättä, että hyvin menee. Vika kierros tultiin 1.30 ja viimeisen satasen Iina kiri kuin viimeistä päivää, mikä todisti, että juoksimme matkan ihan liian hiljaa. Voitto Iinan ja minun välillä jäi maalikameran varaan ja loppuaika oli 6.20. Olisi se 6min sitten kuitenkin varmaan alittunut, jos olisi uskaltanut lähteä sitä vauhtia.

Tarkoitus oli sitten juosta radalla vielä muutama tonni. Kahdelle vedolle (3.18 ja 3.17) löysinkin juuri ja juuri vapaata rataa, mutta seuraavat pari yritystä jouduin jättämään kesken, kun radalla oli enenevissä määrin koululaisia kävelemässä Cooper-testejään viisi rinnan –tyylillä. Kyllä siellä jotkut yrittivät myös tosissaan ja oksennusta oli radalla ihan kiitettävän monessa kohdassa.

Kotimatkalla juoksin vielä Arboretumin mittatonnin 3.17 ja se pisti puuskuttamaan. Max-sykkeeksi sain 172, jota korkeammalle en ole päässytkään miesmuistiin. Varmasti oli reilusti yli ana-kynnyksen, joten en ole ihan vielä 33min kympin kunnossa;-)

Ip: kevyt 8.0km, 38:51, 4:51/km.

Iltapalauttelu Iidesjärven ympäri. Ei oikein palauttanut ja aamuvedot vähän painoivat jaloissa.

Unkarissa muuten alkoi tänään melko tunnettu 6vrk ultrakisa. Matkaa on tätä kirjoittaessani taivallettu vähän yli 6 tuntia ja jäljellä on enää 5vrk ja 18 tuntia. Suomestakin on mukana kaksi kisaajaa, joista toinen on Pasi Koskinen, joka oli mm. tsemppaamassa minua ja Tomppoa osan matkasta Hki-Turku-välillä. Tätä jännitysnäytelmää voi seurata live-tulospalvelusta;-) Ei tarvitse edes F5-näppäintä painella, kun luvut päivittyvät ihan itsestään!
Tätä seuratessa saa ajan kulumaan hyvin lauantaihin saakka, jolloin juostaankin todella tiivistunnelmainen 24h yhdistetty MM- ja EM-kisa, jossa Suomella on iso joukkue mukana ja Wihan kilometritkin on edustettuna, mutta siitä lisää myöhemmin...

Ei kommentteja: