maanantai 26. toukokuuta 2014

Viikko 21 - Kesäsuunnitelmia

Viikko 21 (19.5.-25.5.2014)

Juoksua 52km (5:14/km).
Liikuntaa yhteensä 5h 15min.

Huono viikko. Jalat kipeinä, syke korkealla ja juoksu vaikeaa.

- Muutamia huonoja peruslenkkejä. Olisi voinut jättää tekemättä.
- Hieronta.
- Sääret kipeät, mutta tuskin mitään pahempaa. Parempaan suuntaan menossa.

Nyt pitää alkava viikko vain levätä. Kaikki lenkit lyhyinä ja hitaina. Keskitytään pihatöihin.

Olen myös pohtinut vähän tulevaa kesää. Ensi viikolla alkaa mäkikausi ja fokus siirretään Lukonmäkeen. Siellä pitää testata hapenottoa ja ylipäänsä kuinka mäkeä jaksaa kavuta. Ensimmäinen tavoite on jaksaa juosten mäki alhaalta ylös saakka. Muitakin mäkiä voisi kokeilla (Suolijärvi, Pyynikki). Joku 6vk voisi mäkiä tahkota ja katsotaan mitä siitä syntyy. Höysteeksi siihen sopii tonneja tai lyhyitä vk-lenkkejä. Kesä- ja heinäkuulle en ota mitään kisoja tavoitteeksi.

Ikävän ongelman tähän kesälle tuo RC Eemelin Kesäyön Unelma, joka on 4.-5. heinäkuuta. Sehän tekee tyhjäksi kaikki yritykset parantaa tuloskuntoa ja syöksee taas osallistujan monttuun. Eli se on malliesimerkki häröilystä. Silti varmaan lankean tuohon loveen. Harpatti muistaakseni lupaili lähteä myös;-)

Jos kesän mäkikausi onnistuu, niin seuraava tavoitteellinen kisastartti voisi olla Pirkkalan hölkässä Jos siellä tulee kelvollinen tulos, niin sitten voisi vielä innostua maratonille Kankaanpäähän. Aikaahan on Pirkkalan jälkeen 10vk, eli juuri sopiva aika tehdä maratontreenijakso ja saada se 3h taas rikki. Edellinen 3h-alituksenihan oli juuri Kankaanpäässä 4 vuotta sitten!

Ja jos arvaillaan pitemmälle, niin kauden voi sitten vielä päättää Rautaveden 40v-juhlamaratonilla marraskuun alussa. Minulla on nimittäin loistava track record juhlamaratoneilta. Olen erikoistunut 100-vuotismaratoneihin, mutta luulisin olevani aika hyvä myös 40-vuotismaratoneilla, joten pakkohan se on tavoitteena olla M50-sarjan voitto. Rautavedelle tulee varmaan joku nandi Keniasta tai Enosta, joten siellä ei voi sentään haaveilla koko kisan voitosta niinkuin Västilässä.

Ei kommentteja: