sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Su 11.1. – Järvenkierto + viikko 2

Tänään 26km, 2h 25min

Ap: pitkä 26.4km, 2:25:24, 5:31/km.

Järvenkierto 7 hengen porukalla aika vaativissa olosuhteissa. Lunta oli pyryttänyt yöllä paljon ja koillistuulikin oli välillä ikävä. Köpöteltiin hiljakseen eteenpäin, mutta jaloissa painoi silti ihan tarpeeksi. Valiojoukko lähti keulimaan jo Epilässä ja rupusakissa heitettiin tuttua tarinaa Tapin johdolla, että maaliskuussa sitten näytetään;-) Minulle tuli kuitenkin joku mielenhäiriö Pispalan mäen päällä ja otin reilun kilsan kirin, jolla sain valiojoukon kiinni Ammattikoulun kohdalla. Ihan OK reissu, mutta nyt lepo maistuu.

Moni lukija varmaan miettii, että minkälaisista asioista siellä lenkillä keskustellaan. No, mitä nyt odottaisit, kun keski-ikäiset miehet kokoontuvat testosteroniensa kanssa? Ongelmat vyötärökilojen kanssa, muutokset elopainossa ja toimivat dieetit hallitsevat agendaa. Niin se vaan on, että veteraaniurheilijoiden ulkonäköpaineet ovat yhteiskuntamme vaiettu ongelma. Harpattihan on avautunut aikuisurheilijoiden ulkonäköpaineista rohkeasti omalla nimellään ja on aiemminkin nostanut kissaa pöydälle. Nyt odotamme palautetta Bryggarelta ja ehkä jopa SAUL:lta. Ja jos jollain veteraaniurheilijalla ei vielä näitä ulkonäköpaineita ole, niin riittää kun katsoo hetken omaa juoksuaan videolta tai vaikka vain juoksukuvia itsestään, niin eiköhän siitä paineita tule...

Ip: lepo.

Hiihtoa riittää seurattavaksi aika mukavasti.

PS. Vielä eiliseen liittyen: Varmaan siellä Siljan tukijoukoissa tiedättekin, että youtubesta löytyy videopätkää eilisestä Aktia cupista (ja vanhoistakin). Tässä on eilisen 5km kisan startti ja Silja viidentenä. Juoksu oli selvästi nousujohteinen, kun Silja tulee täällä maalin lähellä sitten komeasti neljäntenä videon noin 1.30 kohdassa. Hieno juoksu tähän kohtaan ”uutta alkua”!

Viikko 2 (5.1.-11.1.2015)

Juoksua 105km (5:13/km).
Liikuntaa yhteensä 10h 50min.

Menihän se 100km lopulta rikki! Oli aika rankka viikko, jossa kolme reipasta harjoitusta (6x1000m, 20x200m ja Teivocup).
Nyt olisi syytä pitää vähän kevyempi jakso.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ollut Siljan juoksu nousujohteinen, vaikka niin olisi sijoista ehkä voinut arvailla. Kyllä meno hyytyi pahasti loppua kohti ja Silja pelkäsi että olisi juoksu ollut pahemmankin näköistä tuossa lopussa. Lisää kovempia otatuksia juosten niin alkaa varmaan kulkea paremmin.