perjantai 11. elokuuta 2017

Viikko 32 (7.-13.8.2017) - Toipumista

Olen nykyisin niin edellä aikaani, että raportoin viikon jo pari päivää etukäteen: Liikuntaa 0 minuuttia.

Leikkauksesta on kulunut 10 päivää ja olen lähinnä viettänyt aikaani sohvalla maaten ja tehden tietokonetöitä mahdollisimman epä-ergonomisessa asennossa.

Näiden 10 päivän aikana ei tilassani ole tapahtunut mitään oleellisia muutoksia. Ehkä kävely hieman on helpottunut, mutta toisaalta viimeisinä päivinä leikkaushaavat ovat olleet selvästi kipeämmät kuin alussa. Mitään oikeita ongelmia ei kuitenkaan ole ollut, ja sohvaelämä on pelkästään ohjeiden mukaista eikä vaivojen pakottamaa.

Tänään kävin Hatanpään terveysasemalla poistattamassa tikit. En ole 100% varma, mutta tämä saattoi olla ensimmäinen kerta kun kävin terveyskeskuksessa elämäni aikana! Hammaslääkärissä olen kyllä käynyt, mutta en nyt ole varma onko se sama kuin terveyskeskus;-) (Äiti vetää nyt turpaan, kun hänen hoidossaan olen käynyt. Kai se on terveyskeskus sekin…)
Sen muistan, että meidän Anni vietiin kerran Hatanpään päivystykseen päähän tulleen haavan takia joskus pienenä 20 vuotta sitten ja sen kokemuksen jälkeen ei lapsia sinne enää viety;-)

Täytyy sanoa, että kokemus oli nyt varsin erilainen kuin silloin joskus Annin kanssa. Tilat olivat siistit ja toimivat. Kaikki sujui hienosti ja modernisti ilman mitään ongelmia. Aikataulu piti minuutilleen ja se EI MAKSANUT MITÄÄN! Ei siis edes mitään pientä perusmaksua.
Tikit poistanut hoitaja hoiti homman hyvin. Hieman minua hymyilytti, kun "hamstring" ei ollut tuttu termi eikä hän tiennyt missä päin kehoa se on ja minä taas en tiennyt suomenkielistä termiä (googlasin myöhemmin, että se on kinnerjänne). Olin ensimmäinen hamstring-asiakas tälle hoitajalle.

Nyt tikkien poistosta on kulunut 10 tuntia ja lähes kaikki kivut ovat poistuneet. Selvästi viimeisten päivien kivut johtuivat nimenomaan niistä tikeistä ja nyt on paljon helpompi olla.

En tänäkään viikonloppuna lähde järvenkierrolle. Odotan ainakin Oravan kontrollikäyntiä elokuun lopussa ja katsotaan sitten miten juoksu lähtee kulkemaan. Tavoite on päästä Pirkan hölkkään mukaan vaikka sitten kävellen. Tiukalle menee.

PS. Kävin Kunto-Pirkkojen kanssa suunnittelemassa muutokset SAUL:n 10km SM-reittiin. Kyllä nyt on parempi reitti kuin viime vuonna! Tervetuloa juoksemaan! Käyn tekemässä mittauksen heti kun pystyn vähän pyöräilemään.

Ei kommentteja: