perjantai 11. elokuuta 2017

Viikko 32 (7.-13.8.2017) - Toipumista

Olen nykyisin niin edellä aikaani, että raportoin viikon jo pari päivää etukäteen: Liikuntaa 0 minuuttia.

Leikkauksesta on kulunut 10 päivää ja olen lähinnä viettänyt aikaani sohvalla maaten ja tehden tietokonetöitä mahdollisimman epä-ergonomisessa asennossa.

Näiden 10 päivän aikana ei tilassani ole tapahtunut mitään oleellisia muutoksia. Ehkä kävely hieman on helpottunut, mutta toisaalta viimeisinä päivinä leikkaushaavat ovat olleet selvästi kipeämmät kuin alussa. Mitään oikeita ongelmia ei kuitenkaan ole ollut, ja sohvaelämä on pelkästään ohjeiden mukaista eikä vaivojen pakottamaa.

Tänään kävin Hatanpään terveysasemalla poistattamassa tikit. En ole 100% varma, mutta tämä saattoi olla ensimmäinen kerta kun kävin terveyskeskuksessa elämäni aikana! Hammaslääkärissä olen kyllä käynyt, mutta en nyt ole varma onko se sama kuin terveyskeskus;-) (Äiti vetää nyt turpaan, kun hänen hoidossaan olen käynyt. Kai se on terveyskeskus sekin…)
Sen muistan, että meidän Anni vietiin kerran Hatanpään päivystykseen päähän tulleen haavan takia joskus pienenä 20 vuotta sitten ja sen kokemuksen jälkeen ei lapsia sinne enää viety;-)

Täytyy sanoa, että kokemus oli nyt varsin erilainen kuin silloin joskus Annin kanssa. Tilat olivat siistit ja toimivat. Kaikki sujui hienosti ja modernisti ilman mitään ongelmia. Aikataulu piti minuutilleen ja se EI MAKSANUT MITÄÄN! Ei siis edes mitään pientä perusmaksua.
Tikit poistanut hoitaja hoiti homman hyvin. Hieman minua hymyilytti, kun "hamstring" ei ollut tuttu termi eikä hän tiennyt missä päin kehoa se on ja minä taas en tiennyt suomenkielistä termiä (googlasin myöhemmin, että se on kinnerjänne). Olin ensimmäinen hamstring-asiakas tälle hoitajalle.

Nyt tikkien poistosta on kulunut 10 tuntia ja lähes kaikki kivut ovat poistuneet. Selvästi viimeisten päivien kivut johtuivat nimenomaan niistä tikeistä ja nyt on paljon helpompi olla.

En tänäkään viikonloppuna lähde järvenkierrolle. Odotan ainakin Oravan kontrollikäyntiä elokuun lopussa ja katsotaan sitten miten juoksu lähtee kulkemaan. Tavoite on päästä Pirkan hölkkään mukaan vaikka sitten kävellen. Tiukalle menee.

PS. Kävin Kunto-Pirkkojen kanssa suunnittelemassa muutokset SAUL:n 10km SM-reittiin. Kyllä nyt on parempi reitti kuin viime vuonna! Tervetuloa juoksemaan! Käyn tekemässä mittauksen heti kun pystyn vähän pyöräilemään.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Paljonko oli tarkalleen tuo SAULin maantiekympin pituus (mittauspöytäkirjan mukaan)? Garmin antoi 10.14 km omasta juoksusta jossa oli varmasti jonkun verran ekstraa.

Tapio A

pjh kirjoitti...

10000,15 metriä.
Mittauspöytäkirja on täällä:
http://www.kotikone.fi/pjh/running/course_measurement/saul_maantie_2016/mittauspoytakirja_saul_maantie_2017.pdf

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kiitos tiedosta. Jotenkin olen ollut siinä luulossa, että noihin matkoihin lisätään varmuuden vuoksi jokunen promille lisää matkaa jotta varmasti on ainakin sen vaaditun matkan. Mutta eipä tuota kukaan pysty niin optimireittiä juoksemaan vaikka jonkun verran porukka paikoin oikaisikin noissa mutkissa (esim. alussa).

Tapio A

pjh kirjoitti...

Tuossa 10000,15 lukemassa on mukana sääntöjen mukainen 1 promille turvavara. Mutta ei se siis ole varsinaisesti "lisäys", vaan se kuuluu oleellisena osana tuohon mittaukseen juuri varmistamaan että mittaukseen liittyvä pieni epävarmuus ei veisi sitä alimittaiseksi. Se ei tarkoita, että mitta oli 10010 metriä, vaan että se ei ole alle 10000 metriä. Mittauksen tulos ilmoitetaan tuo 1 promille mukaan luettuna.

Sinulla tuo GPS näytti niin paljon ylimääräistä, että sitä ei itse juoksemalla saa tuolla reitillä aikaiseksi, joten luulisi GPS-jäljen kartalla ainakin vähän näyttävän missä GPS on mennyt pieleen.

Tuolla reitillä ainoa paikka missä väkisin tulee reilusti lisämetrejä oli se alun (ja lopun) pysäköintialueen kierros. Siinä olen mitannut sen hyvin tarkasti lyhintä reittiä ja sitä ei käytännössä kukaan juokse. Ja varsinkin alussa, kun oli iso joukko yhdessä. Arvioisin, että lähdössä tuolla kierroksella tulee helposti 20 metriä ylimääräistä ja sitten paluussa vaikka 15. Lähtöviivalla jos ei lähde eturivistä voi tulla 10 metriä lisää. Jos Metsolankadun ylityksen juoksee huolimattomamasti, niin siinäkin voi tulla 5 metriä. Sitten siellä on pari mutkaa, joissa ehkä tulee yhteensä max 5 metriä. Muuten koko reitillä tuskin tulee enempää kuin se 5 metriä. Eli tällä tieteellisellä arviolla sanoisin, että 60 metriä ylimääräistä on mielestäni sellainen odotettavissa oleva juoksumatka, jos ei yritä olla huolellinen. Kaikki siitä yli pitää olla GPS_virhettä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos täsmennyksestä. Alun ruuhkassa varmaan se 20m tuli ekstraa ja kurveissa + ryhmäjuoksussa aiheutuneesta pienestä mutkittelusta max sama. 5m viivan takaa läksin ja maalissa kyllä viivalla tai ehkä vähän ennen sammutin kellon joten gepsin piikkiin menee se 100m. Nää on näitä "Garmin kilsoja" :)

Tapsa