maanantai 2. lokakuuta 2017

Viikot 33-39 (14.8.-1.10.2017) - Lokakuu alkoi!

Takareisien leikkauksesta on tänään kulunut tasan kaksi kuukautta. Olen kiltisti ollut tekemättä yhtään mitään vaikka toipuminen on sujunut hyvin ja pitkän aikaa olisin voinut omasta mielestäni jo juosta. No, kaikenlaista ei-liikunnallista tekemistä on ollut niin paljon, että oli helppo sulkea tuo asia mielestä ja kerätä vararavintoa tulevaa juoksukautta varten.

Tänään sitten oli se suuri päivä, kun oli lupa aloittaa hölkkäily! En sentään järvenkierrolle uskaltautunut näin ekana lenkkinä, varsinkin kun Hokaajat näemmä juoksevat nykyään tupla-järvisiä melkein joka viikonloppu. Sen sijaan kävin puolen tunnin hölkän kokeilemassa Koikkarin lähimaastoissa.

Kahden kuukauden lepo on vienyt juoksutuntuman ja kasvattanut elopainoa niin paljon, että vaikea on sanoa miten lenkki meni. Syke ainakin oli korkealla vaikka mittaria ei ollutkaan. Kunto on siis surkea, mutta eiköhän se parissa viikossa sen verran nouse, että voi taas hölkätä julkisillakin paikoilla. Vasen jalka oli aivan oireeton, mutta oikeassa oli jotain ylimääräisiä tuntoja. Menee kuitenkin aika kauan ennenkuin uskaltaa arvailla mihin kuntoon takareidet tulivat.

Lepokauden ikävin seuraus oli se, että Pirkan Hölkkä jäi väliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004. Järjestäjäthän pitävät siellä tilastoa juoksukerroista ja suurta kunniaa on luvassa, kun 30 osallistumista on takana. Nyt oli kuitenkin ilahduttavaa nähdä tavallista enemmän ensi-kertalaisia tulosluettelossa. Erityisonnittelut JariL:lle, joka vei heti sarjavoiton ensimmäisellä osallistumisellaan! Enää 29 kertaa ja paikka valiojoukossa on taattu;-)

Huomenna (ma) varmaan lepopäivä ja sitten taas vähän pitempi lenkki.

4 kommenttia:

Hoo kirjoitti...

Vihdoin tuli päivitys, kiitos siitä. Turhaan olen klikkaillut tännepäin useasti.
Pirkan hölkän tämän vuoden tuloksissa on virhe tuossa JariL:n osallistumiskertojen listauksessa. Itsekin olen monta kertaa aiemmin nähnyt hänen juoksevan kärkiporukoissa maaliin. Viime vuoden tuloksissa JariL:n osallistumiskerraksi sanottiin yhdestoista, mikä pitänee kutinsa. JariL tarvitsee siis enää vain 18 kertaa päästäkseen valiojoukkoon.
Kuntoutumista Koikkariin!
Hoo

pjh kirjoitti...

Kiitos IsoHoolle kommentista!
On ollut todella ikävä lukea omista juoksuongelmistasi, mutta hienoa,että hesselöinti on tullut tilalle. Harva se päivä olen bongannut hesselisi Koikkari-Hervanta-välillä.
Annan vielä sinulle lisäksi muuta elämää helpottavan vinkin: kannattaa ottaa käyttöön jonkinlainen RSS reader, joka kertoo sinulle, koska blogiin on tullut uusi kirjoitus. Eipähän sitten tarvitse klikkailla;-) Nyt kun/jos juoksuni jatkuu, niin toki blogikin päivittyy tiheämmin.

Ja jos olen ihan rehellinen, niin muistelen kyllä nähneeni JariL:n kantapäät useammankin kerran Pirkan Hölkässä. Oli vaan niin kiva huomata, että järjestäjät ovat erasoineet muistista kaikki nuo kerrat, kun JariL oli maalissa ennen minua. Ensi vuonna alkaa siis uusi kisa nollasta! Paitsi että minulla on 15 Pirkkaa takana ja Jarilla 1;-)

Hoo kirjoitti...

Jaa-a, aika harvoja tosiaan ovat ne päivät olleet, kun olen teilläpäin hesselöinyt. Säijä on se vakiolenkki. Ja en minäkään ole niin suunnistustaidoton, että siltä reitiltä eksyn.
Juupa, RSS siis hiljalleen kehiin. Toivottavasti se tärkeä sana juoksullesi on kun.
Leppäsen Matilla on/oli samankaltainen eliminaattori Teivo cupissa. Sieltä saattoi/saattaa pyyhiä kaikki nopeammat ajat edestä. Insinöörit siis osaavat helpottaa juoksentelua.
Hoo

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
todella mukavaa, kun blogi on herännyt ja uusi progressio alkaa sinulla juoksun suhteen uusilla 'välineilläsi'.

Itsekin näemmä aloitin todella uuden elämän Pirkassa, mutta yhtä vaikeaa tuo oli kuin rajan menneellä puolella. Takareidet+pylly voisi vaihtaa uusiin genuine premium välineisiin, kun niissä se ongelma alkaa iän myötä tuntumaan ja menoa hidastamaan.

Mutta todella hienoa on, jos pääset taas hyvään vetoon harjoittelun kanssa, olethan kuitenkin ollut blogillasi yksi motivaattori start up liikuntayritys 'JariL' käynnistymisellä joskus menneinä vuosina.

T. JariL