sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Viikko 6 (5.-11.2.2018) - Määrän lisäämistä

Juoksua 122km (5:32/km)
Liikuntaa yhteensä 12h 30min.

Sain kasaan viikolle ennätykselliset 122km! Edellisen kerran olin näissä määrissä keväällä ja kesällä 2016. Tämänkin määrän keräämisessä oli työtä melko lailla vaikka tästä pitäisi vielä selvästi pystyä parantamaan kesää kohti.

Viikon treenit:

Ma: Oli niin hyvä päivä eilen järvisellä, että en viitsinyt levätä. Aamulla seiska matolla ja illalla pakkaslenkki Iidesjärven ympäri. Hiljaa niinkuin aina.
Ti: Aamulla seiska matolla. Illalla 17km Vuores-lenkki pakkasessa. Hieman painaa jaloissa, mutta pakko on mennä edes määrää, kun kaikkien muiden blogeissa on niin kovia treenejä!
Ke: Aamukutonen matolla hyvin hiljaa. Illalla Vintsaajien tonnit Pirkkahallissa seitsemän veljeksen voimin. Minä vähän lusmuilin ja treeniksi jäi 2000m + 4x1000m + 2x300m ja palautuksina 2min. Vauhti 4min/km kulkee nyt ihan OK, mutta heti siitä kovempaa alkaa jalkojen lihaskunto loppua. Kyllä sen noissa 200-300m vedoissa huomaa, että ei vaan askel paljon metriä pitemmäksi nouse…
To: Helsinkipäivä. Ei ehtinyt/jaksanut tehdä mitään.
Pe: Aamulla mattokasi ja illalla hölkkä ulkona. Kävin etsimässä Messukylän portaat ja tein niissä pienen porrastreenin, eli 10 "terävää" 20 sekunnin vetoa. Nämä portaat olivat kovasti mieleen (tarkoittaa lyhyet ja loivat), joten taidan käydä toistekin.
La: Aamulla hyvin kevyt mattolenkki. Loppupäivä lepoa järviseen keskittyen.
Su: Poikkeuksellisen myöhäinen järvenkierto, kun osa meistä (minä, Marko, Jari S) starttasi vasta klo 10 miesten hiihdon jälkeen. Upeasti Niskanen veti suksella kaikkien aikojen parhaan miesten yhdistelmähiihtosijoituksen arvokisoissa! Juoksimme juhlan kunniaksi vastapäivään ja pääsimme siksi myös tarkistamaan ketkä normaalilähdön osallistujista olivat liikenteessä ettei exceliin vain tule haamumerkintöjä. Minä lähdin nyt järviselle kotoa saakka ja yritän tehdä näin jatkossakin, jotta saan sunnuntaipitkät päälle kolmenkympin. Ihan mukavasti taas kulki.

Takareisien leikkauksesta on nyt kulunut vähän reilut puoli vuotta ja Oravan ohjeiden mukaan toipumisen pitäisi olla valmis ja enää ei tarvitse sen takia harjoittelua varoa. Fiilis on, että leikkaus oli täydellinen menestys, sillä juokseminen on ollut ihan eri maailmasta näillä uusilla jaloilla. Takareisien kireys ja toimimattomuus on vaan poissa! Leikkauksesta toipuminen kyllä vei ne vähätkin voimat jaloista ja se rajoittaa menoa tällä hetkellä, mutta paljon mukavampi näin.

Alkava viikko vaikuttaa vähän kiireiseltä, joten määrässä pitää nyt ehkä antaa periksi. Ehkä tähän väliin sopisi nyt jonkinlainen reisille menevä lihaskuntotreeni…

Ei kommentteja: