sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Viikko 7 (12.-18.2.2018) - Vaikea viikko

Juoksua 70km (5:32/km)
Liikuntaa yhteensä 9h 25min.

Nyt oli selkeästi huonompi viikko ja yhtään hyvää lenkkiä ei viikolle osunut. Varmaan viime viikkojen määrät ja muut huonot valinnat ovat menneet hieman yli. Olen myös onnistunut pienen vamman hankkimaan taas oikeaan pakaraan/takareiteen tai jonnekin sinne päin.
Viikon voittoihin voidaan kuitenkin lukea painon putoaminen 200 grammalla.

Viikon treenit:

Ma: Lepo. Päivä meni Helsingissä.
Ti: Aamulla kasi matolla. Illalla 11km ulkona, mutta vähän joutui konkkaamaan ja se ei tehnyt hyvää.
Ke: Aamuseiska väsyneenä huonolla vireellä. Illalla oli tarkoitus juosta Vintsaajien tonnit Pirkkahallissa, mutta treeni jäi jo kolmen kilsan jälkeen kesken. Oikean jalan vamma vaivasi, mutta isoin ongelma olivat tukossa olevat reidet, joiden takia treeni tuntui täysin turhalta.
To: Juoksuton päivä taas. Yritin vähän kokeilla askelkyykkyjä (ilman mitään painoja) ja nopeasti huomasin, että oletukseni jalkojen lihaskunnon romahtamisesta olivat todella ruusuiset ja totuus oli paljon kuvitelmia karmeampi. Niin paljon kuin tätä vihaankin, niin nyt ei auta muu kuin kiltisti yrittää saada edes kolme lihassolua reisissä toimiviksi.
Pe: Lepo. Lähinnä toipumista makuuasennossa, koska jalkoja ei voinut liikuttaa.
La: Pieni 8km kokeilulenkki aamulla tarkistaakseni uskaltaako järviselle lähteä. Jotenkin sain Iidesjärven kierrettyä. Illalla poljin vielä tunnin crosstraineria ja katselin BBC:n dokkaria Iso-Britannian maanalaisesta maailmasta. Modernit tunnelia kaivavat hirviökoneet ovat kyllä jotain aivan käsittämätöntä ja ainakin minun mielestäni yksi ihmeellisimpiä tekniikan saavutuksia. Silti ne kalpenevat sen rinnalla, että 150 vuotta sitten vastaavia kilometrien tunneleita vuorien läpi kaivettiin hakuilla ilman koneita! Se vaan kesti vähän kauemmin…
Su: Järvenkierto kirpeässä pakkassäässä ilman jalkojen lihassolujen yhteistyötä. Muuten meni OK, mutta jalat vaan tyhjenivät. Kävelin Pispalan mäen ja jäin siinä muusta porukasta, mutta loppumatka meni taas vähän paremmin.

Jalat ovat sen verran väsyneet, että pitää seuraavakin viikko ottaa varovasti. Niitä askelkyykkyjä on toki tarkoitus jatkaa, mutta ainakin tässä alkuvaiheessa ne tuntuvat estävän juoksua aika tehokkaasti.
Ensi sunnuntaina on taas ohjelmassa tuplajärvenkierto, joten sitä silmällä pitäen olisi syytä olla paremmassa vireessä kuin tänään!

2 kommenttia:

JuhaN kirjoitti...

Juoksetteko aina ke vintsaajien tonneja? Monelta startti? T wannabe vintsaaja

pjh kirjoitti...

Kyllä nuo keskiviikon tonnit ovat melko säännöllisiä. Startti vetoihin klo 20 verkat tehtynä. Sinun tapauksessasi kyllä muutama eka veto kelpaa hyvin verkoiksi...