sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Viikot 8-10 (19.2.-11.3.2018) - Väsynyttä vääntöä

Viikko 8
Juoksua 99km (6:00/km)
Liikuntaa yhteensä 13h 20min.

Viikko 9
Juoksua 69km (5:28/km)
Liikuntaa yhteensä 9h 35min.

Viikko 10
Juoksua 74km (5:32/km)
Liikuntaa yhteensä 8h 15min.

Kolme viikkoa on taisteltu väsyneiden jalkojen kanssa ja onhan tuossa oikeassa lonkassa/pakarassa/takareidessä pientä vaivaakin koko ajan. Ei sitä kipua oikein pysty paikantamaan, mutta kovin tuttu vaiva se on.
Isoin tekijä väsymykseen on luultavasti ollut säälittävääkin surkeampi jalkojen lihaskuntotreeni, jota olen yrittänyt nyt tämän ajan kotona harrastaa. Vieläkin pienikin treeni vie jalat jumiin ja juoksu ei suju, mutta kyllä tilanne varmaan nyt ihan pian paranee.

Tänään olikin jo järvinen vähän parempi vaikka ei ne viimeiset kilsat nytkään keveitä olleet. Mukana kierroksella oli ennätysjoukko, eli 10 juoksijaa! Nopeimmat alkoivat puolimatkan jälkeen vähän kiihdytellä vauhteja, mutta pääjoukkokin pääsi kunnialla kierroksen ympäri. Kun juoksun aikana kolme paria kiertäjiä irtosi vuorotellen pääjoukosta, niin taisivat kaikki samalla lunastaa paikkansa Vintsaajien joukkueeseen Karhu-viestiin. Sellainen on tosiaan suunnitteilla, kun Vintsaajien triatlon-jaosto alkoi joukkuetta aktiivisesti koota. Ansiokasta toimintaa!

Mitään kovin positiivista ei tähän kolmen viikon jaksoon ole kuulunut:
- Olen jättänyt hallitonnit väliin osittain jalkojen väsymyksen takia ja osittain oikeaa jalkaa säästääkseni.
- Helmikuun tuplajärvinen tuli juostua pakkasjakson aikana. Oli rankkaa. Kahden viikon kuluttua on kuitenkin vuorossa taas maaliskuun tupla. Taitaa olla turha toivo, että se kulkisi yhtään kevyemmin.
- Tappi on organisoinut lauantaisin eeppistä vk-treeniä lumisilla Sarankulman reiteillä. Olen pari kertaa käynyt kokeilemassa mukana. Ehkä ensi kerralla jo jaksaisi koko matkan…

Ei taida ensi viikko paljon edellisistä poiketa. Jos nyt edes vähän lähemmäs satasta saisi kilsat.

Ei kommentteja: