sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Viikot 11-12 (12.3.-25.3.2018) - Talvi jatkuu kelin ja kunnon suhteen

Aika kuluu aivan hirveää vauhtia ja NUTS lähestyy! Tuplajärvisellä tänään oli puhetta, että aikaa on vain hieman reilu 100 päivää. Tarvittavaa kuntoloikkaa odotellaan vielä ja on pakko myöntää pienen huolestumisen nousevan väkisinkin mieleen. Onneksi sentään kisapaitaprojekti edistyy hyvin, joten varusteista homma ei jää kiinni. Paitsi että kaikki muut varusteet on vielä hankkimatta pakollisten varusteiden listalta. Joka lenkillä kuulee jonkun lusikkahaarukan tai muun pakollisen varusteen, joka herättää minussa aina suurta hämmästystä. Hyvin lähellä on hetki, että pitää itsekin navigoida sinne kisan sivuille ja katsoa mitä kaikkea pitää hankkia!

Tuplajärvisellä olivat tänään 52 loskakilometrin edestä kärsimässä gallardo, Mjev, Tappi ja minä. Alku mentiin yhdessä porukassa, mutta jakauduimme tokan kierroksen alkupuolella kahteen ryhmään, joista toinen piti hieman rauhallisempaa vauhtia. Jätetään lukijalle kotitehtäväksi arvata ryhmäjako. Joka tapauksessa oma matkani oli taas tutun raskasta, mutta kai silti vähän parempi kuin viime kerralla. Olin koomassa juoksun jälkeen vain pari tuntia ja palauduin jopa nauttimaan Mäkäräisen hienosta hiihdosta!

Jotenkin silti odotin tältä päivältä helpompaa reissua, kun kulunut viikko oli kuitenkin ollut vähän edellisiä parempi. Mutta ei vaan treeni vielä tartu. No, neljän viikon kuluttua mennään taas tupla.

Viikko 11
Juoksua 60km (5:38/km)
Liikuntaa yhteensä 8h 35min.

Viikko 12
Juoksua 119km (5:43/km)
Liikuntaa yhteensä 12h 10min.

Viikko 11 oli kiireinen töiden osalta ja juoksut jäivät vähiin.
Viikolle 12 sainkin sitten hyvin kilsoja, joskin pitkälti tietysti juuri tuplajärvisen takia.

Tärkein edistysaskel on nyt ollut reisien tiltin helpottaminen. Eli vihdoinkin viikolla 7 aloittamani kotikutoinen kyykky/askelkyykky-treeni alkaa sujua ilman koko viikon kestävää jalkojen koomaa, mutta kaksi kuukautta siihen tottumiseen meni!
Olen toiveikas, että juoksu alkaisi sujua edes vähän paremmin nyt, jos jalat eivät ole jatkuvassa väsymystilassa noiden säälittävien kyykkyjen takia. Toistaiseksi sykkeet ovat vielä superkorkeita kevyilläkin lenkeillä verrattuna aikaan ennen tuon kyykkytreenin aloittamista, mutta ehkä sykekin nyt sitten alkaa laskea.

Alkavalle viikolle ei ole suuria juoksusuunnitelmia. Joku vk-treeni olisi kiva, jos tästä tuplasta joskus palautuu.

Ei kommentteja: