sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Viikot 36-39 (3.9.-30.9.2018) - Peruspuurtamista ja lihaskuntoa

Viikkoyhteenvedot:

Viikko 36: Juoksua 49km (5:09/km)
Liikuntaa yhteensä 9h 15min.

Viikko 37: Juoksua 51km (5:15/km)
Liikuntaa yhteensä 7h 15min.

Viikko 38: Juoksua 112km (5:25/km)
Liikuntaa yhteensä 10h 30min.

Viikko 39: Juoksua 95km (5:12/km)
Liikuntaa yhteensä 9h 45min.

Syyskuukin meni ohi ilman kuntopiikkiä vaikka loppukuu olikin nousujohteinen. Kuukauden alku oli kiireinen vaikka ei oikeasti ollut mitään ihmeempää tekemistä. Tampereen puolimaratonin mittaukset olivat taas stressaamassa, kun reitti on melkoinen sekasotku. Jotenkin siitäkin kai taas selvittiin ja juoksijat saivat virallisen tuloksen. Olen melko vakuuttunut siitä, että Tampere on Suomen surkeimmin johdettu kaupunki ja vaatii erityistä neuvokkuutta pystyä kapunkilaisten päivittäistä liikkumista haittaamaan samassa mittakaavassa kuin se on Tampereella tehty.

En saanut alkukuussa edes työmatkahölkkäilyä kunnolla käyntiin ja pari viikkoa meni ohi melkein ilman mitään juoksua. Surkea esitys! Ainoa valopilkku viikoilla 36-37 oli, että BJ:n kanssa käytiin pari kertaa radalla juoksemassa "vetoja". Ei nyt puhuta määristä tai ajoista, mutta jostain se pitkä matkakin on aloitettava.

Sitten viikoilla 38-39 sain työmatkahölkkäilyyn jotain otetta. Ongelmana on se, että suorinta tietä töihin on alle 5km, ja minulla on henkilökohtainen ongelma, että määränpäähän tuntuu niin tyhmältä juosta kiertotietä. Onneksi olen sentään vähän saanut kierreltyä. Visiona siintää jossain tulevaisuudessa legendaarisen työmatkahölkkääjän harpatin tulostaso ja se motivoi minua jatkamaan. Kävin aikanaan hakemassa inspiraatiota Harpatinvaaran maisemista, mutta se ei yksin vielä riittänyt. Kuitenkin suunta työmatkajuoksuissa on nyt positiviinen! Aamuisin tulee silloin tällöin juostua jopa alle vintsaa.

Tällä jaksolla sain myös aloitettua minimaalisen lihaskuntoharjoittelun. Tyttäreni Ella sai minut mukaansa paikalliselle kuntosalille, jossa aloitin jalkatreenin. En kestä olla siellä muuta kuin 20-30min kerrallaan, mutta siinäkin saa tehtyä ihan hyvin jonkun 4-5 liikettä ja kuhunkin muutaman sarjan. Ainakin olen saanut reisien lihakset jumiin, mutta toivottavasti jotain kehistystäkin on tapahtunut. Tavoite on jatkaa 2-3 kertaa viikossa tuota pikakäyntiä jaloille.
Itse harjoitteluhan on salilla ihan mukavaa, kun saa vain istua penkillä ja liikutella jalkoja. Minulla on kyllä hikipyyhe mukana, mutta eihän tuossa nyt paljon hiki valu…
Jatkettiin myös BJ:n kanssa kerta viikkoon vetoja radalla. Todistettiin itsellemme, että kyllä sentään 3000m Cooper-testissä vielä menee;-)

Syyskuu päättyi tänään vuoden 43. järvenkiertoon, joka yllätti positiivisesti. Alku oli ihan karmeaa eiliseltä salilta väsyneillä jaloilla ja odotin vain koska on pakko alkaa kävellä. Mutta juoksu lähtikin sitten kulkemaan ihan hyvin ja kiihdytettiin loppua kohti ihan selvästi ilman mitään suurempia ongelmia.

Nyt on Wihaan aikaa tasan kaksi viikkoa ja se aiheuttaa kyllä aika paljon kiireitä. Tavoite on silti saada ihan kunnolla juoksua lokakuussa. Ensi sunnuntaina käyn Pirkan Hölkässä heittämässä pitkän lenkin sub-3 tavoitteella.

2 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

Onneksi sentään järvisellä saat nautiskella naapurikunta Pirkkalan EU rahoitteisesta laatuväylästä sekä hyvin johdetun kunnan urheilullisesta ätmösfääristä!

raynnowui21 kirjoitti...

There are actually plenty of particulars like that to take into consideration. That may be a nice point to convey up. I offer the ideas above as general inspiration however clearly there are questions just like the one you carry up where the most important thing shall be working in sincere good faith. I don?t know if finest practices have emerged round things like that, but I am positive that your job is clearly recognized as a good game. Both girls and boys feel the influence of just a second’s pleasure, for the rest of their lives. casino blackjack