sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Viikko 50 (10.-16.12.2018) - Tuplajärvinen kunnialla läpi

Kulunut viikko rakentui kokonaan tämän päivän tuplajärvistä varten. Syksyn tuplajärviset ovat tähän saakka olleet katastrofeja, eli kaksi pääsin läpi lopun kanttauksella ja kolmannen jätin suosilla yhteen kierrokseen. Tähän trendiin tarvittiin nyt muutos.

Jätin viikolta kaikki tehotreenit pois, eli halliin en päässyt vieläkään. Lisäksi tein vain yhden kuntosalitreenin torstaina. Siitä ehti juuri ja juuri toipua sunnuntaiksi. Eihän se lenkin loppu nytkään helppoa ollut, mutta mitään kanttausriskiä ei tänään ollut. Meitä oli jopa 5 sankaria tuplalla ja pari lisää ekalla kierroksella. Keli oli hyvä juosta ja molemmat kierrokset mentiin jotakuinkin samaa aavistuksen päälle 5:30/km-vauhtia.

Nyt on tälle vuodelle takana 56 järvenkiertoa ja hieman se 60 alkaa poltella… Sunnuntaita on enää kaksi jäljellä, eli helppoa ratkaisua ei ole. Minulla ei ole mitään ylimääräisiä vapaapäiviä jouluna, joten sieltä ei apua saa. Jouluaatto ei käy, kun silloin on perinteinen joululenkki. Tapaninpäivä olisi hyvä, mutta se on varattu perinteiseen vetotreeniin hallissa. Pitäisi kyllä alkaa luopua joistain perinteistä…
Tarvitaan siis joulupäivän järvinen ja kaksaria tai tuplaa, tai sitten pitää tyytyä lukuun 58.

Toinen lähiaikojen päätösasia on valita tammikuun "haaste", eli lähdetäänkö tipattomalle tai kasvisruokaan tai jonkinlaiseen kombinaatioon vai johonkin ihan muuhun. Vielä en ole oikein päässyt näitä valintoja miettimään. Pakko silti myöntää, että ilmastotietoisuus tässä vanhetessa lisääntyy. Tai tietoisuus on aina ollut, mutta ajatus lisääntyy siitä, että pitäisikö itsekin tehdä jotain. Tästä ajatuksesta on toki pitkä matka vielä toteutukseen. Tipaton olisi paljon helpompi…

Viikko 50: Juoksua 113km (5:40/km)
Liikuntaa yhteensä 11h 15min.

Ma
Ap: kevyt 10km
Ip: kevyt 8km

Ti
Ap: lepo
Ip: lepo

Ke
Ap: kuntosali 30min + kevyt 7km
Ip: kevyt 8km

To
Ap: kevyt 7km
Ip: kevyt 5km

Pe
Ap: lepo
Ip: lepo

La
Ap: kevyt 12km
Ip: lepo

Su
Ap: tuplajärvinen 56km
Ip: lepo

2 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

Kyllä sulle pitää 60 kiertoa saada täyteen! Otetaan vika sunnuntaina tupla ja joulupäivänä rauhallinen single ja noista vastapalkkiona otat Vegaanisen ja tipattoman tammikuun haasteen vastaan?

pjh kirjoitti...

Onhan tuo harkitsemisen arvoinen ehdotus ja yllytyshulluna saatan lähteäkin mukaan. Neuvotellaan yksityiskohdista sunnuntain järvisellä.

Vegaanihaasteen sivuilla puhutaan vain "kasvisruoasta", mikä olisi puhdasta vegaaniutta paljon realistisempi haaste. Erityisesti ajatus tipattomasta kuukaudesta ilman Ainoa tuntuu aivan mahdottomalta. Eli luultavasti tarvitsen tiettyjä helpotuksia vegaaniuteen, mutta lihaton kuukausi kyllä voisi mennä!