sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Viikot 44-48 (29.10.-2.12.2018) - Marraskuu meni ohi

Eipä jäänyt jälkipolville paljon kerrottavaa marraskuusta. Vahva pelko alkaa olla, että tarinat jälkipolville on muutenkin kerrottu ja ei tämä vanhan miehen hölkkä tästä sen kummemmaksi enää muutu. Jalat ovat tukossa ja aina johonkin sattuu.

Vielä minulla on yksi pieni oljenkorsi jatkoa varten: Olen nyt käynyt salilla jalkoja harjoittamassa pari kertaa viikossa, ja ehkä jalkojen väsymysongelmat ovat tuosta johtuvia. Ei se kyllä varmaan niin ole, mutta ehkä siihen on pieni mahdollisuus. Mitään hyvää selitystä ei muutakaan ole miksi kunto ei tartu (paitsi ikä). Kunhan jalat tottuvat salitreeniin ja voimat kasvavat, niin ehkä sitten kulkee?

Kuntosalin lisäksi stressiä ja rasitusta ovat tuoneet kaksi muuta mieltä painavaa asiaa:
1) Olen aloittanut cheerleading-harrastuksen. Se on rankkaa hommaa ja heti eka (ja ainoa) harjoituskerta sai takareisivamman ärtymään oikein kunnolla. Tänään järvisellä oli kohtalaisen tuskaista.
2) Siviilipuolella minua ahdistaa hulevesi-gate, eli taistelu yhteiskuntaa vastaan hulevesimaksun perimiseen liittyen. Tästä voin avautua enemmän sitten kun päästään korkeampiin oikeusasteisiin. Facebookissa jo avasin asiaa jonkin verran.

Tällaiset juoksun ulkopuoliset asiat voivat olla todella rasittavia normaalin treenin yhteydessä. Todellisuudessa en toki marraskuussa juuri lenkillä käynyt, eli kalenterikuukauden kilsat olivat 329. Tuota melkein yhtä huonoa se on ollut koko vuoden ja tekee tiukkaa päästä edes 4600km koko vuodelle, mutta sitä yhä tavoittelen.

Viikot kuluivat seuraavasti minimaalisella juoksulla:
Viikko 44: Juoksua 84km (5:19/km), liikuntaa yhteensä 8h 55min.
Viikko 45: Juoksua 72km (5:21/km), liikuntaa yhteensä 7h 25min.
Viikko 46: Juoksua 96km (5:20/km), liikuntaa yhteensä 9h 45min.
Viikko 47: Juoksua 63km (5:13/km), liikuntaa yhteensä 6h 00min.
Viikko 48: Juoksua 56km (5:19/km), liikuntaa yhteensä 6h 10min.

Joulukuulle kyllä aion ryhdistäytyä!! Näköpiirissä on järvenkiertojen maailmanennätys vuodessa, missä odotusarvo on luokkaa 55. Tällä hetkellä minulla on takana jo 51 järvenkiertoa tänä vuonna, kun aiempi oma ennätykseni on 37. Eihän sitä tiedä vaikka innostuisin juoksemaan 60!
Joulukuussa alkavalla viikolla pääsee myös Pirkkahalliin juoksemaan. Jatkan vielä hetken aikaa salitreeniä, mutta pian pitää testata pystyykö sitä vetoja juoksemaan enää ollenkaan. Joulukuu on testikuu!!

Loppuun vielä onnittelut vintsaajien idoli-Markolle, joka Valencian maratonilla tänään juoksi upeasti 2.43!! Ihan järjettömän hieno tulos, joka luo uskoa meihin muihinkin!

Ei kommentteja: