keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ke 26.9.

Tänään 16km, 1h 17min

Ap: lepo.

Jalka liian kipeä juoksuun. Kyllä nyt oli varaa skipata yksi aamulenkki.

Ip: pk 13.2km ml. 10 x 80-100m kiihdytys + kevyt 2.3km, yht. 15.5km, 1:16:49, 4:58/km.

Juoksin Kuolemankierroksen 10 kiihdytyksellä höystettynä. Onneksi oli kolea sateinen ilma ja monta muuta juoksijaa ei ollut liikkeellä, niin kukaan ei tainnut nähdä ”sprinttejäni” ;-) Vedot siis tosiaan jäivät aika jäykiksi ja särkevä jalka esti kunnollisen rentouden. Positiivista oli se, että lenkkivauhti oli kuitenkin lähes normaali, joskin ehkä jouduin tekemään vähän enemmän töitä tuohon vauhtiin. Yllättävän paljon myös hengästytti.

Lenkin päälle juoksin muutaman askeleen tuoreesti huolletulla juoksumatollani. Mattotohtori tosiaan kävi taas tänään ja nyt minulla on uudenveroinen huollettu huippumatto! Huollossa siis vaihdettiin itse matto ja vetohihna, käännettiin vähän kulunut alusvaneri ympäri, ja sitten puhdistettiin koko vempele kunnolla.
Minullahan on Tunturin 1990-luvun huippumalli (T-track), joka on varmaan viimeinen Tunturin tekemä todellinen laatumatto;-) Ja kyllä maallikkokin ymmärsi atomeiksi puretusta matosta, että se on vanhaa kunnon luotettavaa tekniikkaa. Kaikki osat ovat todella jämeriä ja kokoonpanon ja elektroniikan laatu on ihan huippua. Tämä oli taas surullinen muistutus nykyajan kertakäyttökulttuurista ja siitä, että todellisen laadun tekeminen ei ole enää mahdollista kovan kilpailupaineen alla. Esim. tuota käännettävää aluslevyä ei ole enää missään matossa ja tuon tason moottoria ja sähköosia ei ole missään. Mattoa pyörittävät telat ovat ainakin kaksinkertaiset nykymattoihin verrattuna. Kestävyyttä ja huollettavuutta on vaan niin vaikea myydä ostotilanteessa...
Mietin myös ostanko nyt vielä yhden maton ja vetohihnan varastoon, koska varaosia ei enää kauan saa. Onpahan sitten taas itsellä varaosat olemassa, kun 10 vuoden kuluttua pitää taas vaihtaa. Tavoitteeni on juosta tällä matolla koko loppuelämä;-)
Alustavan mittauksen mukaan uudella matolla laite näyttää noin 10s/km liian kovia vauhteja. Teen kuitenkin tarkat kattavat mittaukset sitten joskus paremmalla ajalla.

Huomenna aamulla edessä on hieronta. Tämän illan spurtit varmistivat sen, että kipeitä paikkoja ei ole huomenna vaikea löytää.

Ei kommentteja: