tiistai 4. maaliskuuta 2014

Ti 4.3. – Tonneja pitkästä aikaa!

Tänään 15km, 1h 14min

Ap: lepo.

Sika-aikainen lähtö Helsinkiin.

Ip: vr2 + 9 x 1000m / 2min + vr2, 1:13:40, 4:59/km.

Illalla vetoja hallissa Markon ja Jarin kanssa, ja olihan siellä harpattikin omia kovempia tonnejaan tekemässä. Edellisistä tonneistani olikin jo kulunut kuusi viikkoa (!!) ja siinä välissä on sukellettu melkoiseen monttuun. Olikin kovin epävarma olo miten juoksu onnistuisi, mutta tällä kertaa yllätyin positiivisesti.

Meillä kaikilla oli vähän erilainen speksi treeniin, mutta omat yhdeksän tonniani tein pääosin tasatahtia Markon kanssa ja Jarikin oli jäniksenä monessa vedossa. Vauhdit pidettiin hyvin varovaisina ja siksi vedot varmaan hyvin menivätkin. Treenistä tuli pyramidi, eli ensin kiihdyteltiin 4min-tonnista hiljalleen hieman alle 3:40 ja sitten taas hitaasti takaisin sinne 3:55-tuntumaan. Viimeisen vedon loppukirissä tein uuden syke-ennätykseni, eli 179. Ja tulihan TE-arvoksikin taas reipas 4,3. Tuntuma oli kuitenkin koko ajan ihan mukava.

Tästä treenistä rohkaistuneena otan vakavaan harkintaan Pyynikin testijuoksun ensi lauantaina. Toki se edellyttää ehdottoman sulaa reittiä. Tuskin silti jaksan edes puolimatkaan juosta, mutta yrittää pitää.

Ei kommentteja: