sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Su 4.10. - Pirkka + viikko 40

Tänään 35km, 2:52

Ap: vr3 + Pirkka 32.6km (2.35), 2:51:32, 4:51/km.

Mitäpä tästä nyt sanoisi? Juoksin Pirkan 14. kerran ja tuloksena oli tasaisen hyytyvällä hölkällä 2.35 ja osia. Pirkan historiassani olen juossut 7 kertaa kovempaa ja 6 kertaa hitaampaa, joten aika keskimääräinen suoritus se kai oli.

Jos nyt rehellisiä ollaan, niin tuo tulos oli aika tarkkaan ennakoitavissa viime aikaisista treeneistä, eli ihan turha on valittaa kunnonmukaisesta juoksusta. Tunteen ja sykkeen perusteella oma "maratonvauhtini" on nyt jotain 4.15-4.20/km, mutta toisaalta en jaksa sitä juosta kovin pitkään, koska takareidet väsyvät. Eli kyllä se 2.30 oli liian optimistinen ajatus. Puolimatkaan saakka juoksu varmaan meni jotakuinkin 2.30-vauhtia, sillä Tutteli-Jari oli siinä vielä näköetäisyydellä ja hän päätyi 2.30.xx-aikaan. Mutta takareiteni olivat hyytyneet jo pian Rutajärven jälkeen ja sitten vain askel lyheni ja vauhti hidastui. Viimeinen kymppi oli aika tylsää vintsausta porukan valuessa ohi oikealta ja vasemmalta.

Jouduin tekemään taas sen havainnon, että aika tylsää tuollaista juoksua on juosta, kun ei jaksa juosta. Mitään raastomeininkiä ei synny, kun jalat vaan ei kanna. Ei sen kai noin pitäisi olla, että ei oikein happea joudu juoksussa haukkomaan? En edes ala spekuloimaan ihmetystäni siitä, että miten voin olla tässä tilassa. Jatkan yhä toistaiseksi (lähes varmasti väärällä) oletuksellani, että kun 50v olin aktivoimatta takareisiä, niin nyt vaan menee pitkä aika ennen kuin niillä jaksaa mitään juosta. Nytkin kotona pari tuntia juoksun jälkeen ainoa tuntemus on takareisien väsymys.

Sen verran ovat 50-vuotiaat miehet nykyisin rappiolla, että tällainen paskaretkeilijäressukka sijoittui silti sarjassaan kymppisakkiin ja sain palkkioksi kuvan esittämän pahvilaatikon. En ymmärrä siitä mitään ja en aio sitä koskaan avata. Jotain maalia tai kittiä tai liimaa siellä on kai sisällä. Jos joku tekee remppaa tai muuten tarvitsee kiiltoa kotiin, niin saa noutaa tuon paketin Koikkarista. Muuten menee Tarastejärvelle muun sekajätteen mukana.

Lopuksi: Markolle tätäkin kautta onnittelut huikeasta 2.14-vedosta! Annemari Sandell jäi alle minuutin päähän! Ainoa huono puoli on, että tuosta ei voi ikinä enää parantaa;-)

Ip: lepo.


Viikko 40 (28.9.-4.10.2015)

Juoksua 65km (4:57/km).
Liikuntaa yhteensä 6h 50min.

Huono viikko. Ei tullut treenattua ja ei oikein kisattuakaan. Ensi viikolla jatketaan pään hakkaamista seinään. Se alkoikin hyvin, kun kevään Lontoon maratonin osalta sain juuri oheisen viestin:
We regret that we have to advise you that your application to run in the 2016 Virgin Money London Marathon has not been successful due to massive over-subscription.

Jotain kalliimpia vaihtoehtoja päästä Lontoon kisaan voi vielä olla, mutta kun muistetaan, että ahneet kätilöt veivät meiltä ensi vuoden lomarahatkin, niin nyt ei mene kovin hyvin.

Ei kommentteja: