lauantai 17. lokakuuta 2015

Ti-la 13.-17.10. - Wiha lähestyy

Wihan kilometrit 2015 juostaan viikon kuluttua lauantaina 24.10. Varsinaista valmistelupaniikkia en ole vielä saanut käyntiin, mutta nyt viikonloppuna pitää kaivaa laitteisto esiin ja kokeilla toimiiko se vielä taas vuoden kellarikomennuksen jälkeen. Toki jotain suunnittelua ja osallistujalistojen kokoamista sekä talkoolaisten listausta olemme jo tehneet. Nyt on taas sellainen harvinainen tilanne, että Pirkkahallilla ei ole mitään muuta tapahtumaa kuin Wiha, joten kisa saa erinomaiset puitteet! Varsinkin sataselle on tulossa hyvä porukka, joten seurattavaa riittää.

Kisan lähestymisen tietää myös siitä, että muutaman viikon ajan olen taas säännöllisesti nähnyt eri variaatioita samasta painajaisesta: Olen lähettämässä juoksijoita matkaan ja juuri ennen lähtöä huomaan, että olen unohtanut kiinnittää chipit numeroihin, tai sitten lähtöportti on unohtunut pystyttää, tai en muistanut ottaa mukaan koko ajanottolaitteistoa tms. Siinä sitä on Freudille tulkittavaa.

Viikko on treenien suhteen kulunut pohkeen säätämissä rajoissa.

Ti -
Ap: crosstrainer 30min.
Ip: crosstrainer 60min.

Ke -
Ap: lihaskunto 60min.
Ip: crosstrainer 60min.

To -
Ap: lantio- ja pakarajumppa 45min.
Ip: lepo.

Pe 8km, 40min
Ap: crosstrainer 30min.
Ip: kevyt 8.0km, 40:24, 5:03/km + crosstrainer 60min.

Pieni juoksukokeilu viikon tauon jälkeen. Tuntuma hakusessa, mutta lenkin aikana pohje ei ihmeemmin kipeytynyt. Huomenna voisi kokeilla jo uudelleen. Lenkin päälle vielä tunnin polkeminen kalorien kuluttamiseksi.

La 17km, 1h 25min

Ap: mittapyöräilyä 2h.

Vaikka Wihan reitti onkin käytännössä sama kuin viime vuonna, niin kävin kuitenkin tekemässä uuden mittauksen. Siirsin lähtöviivaa vähän ja viilasin kääntöpisteitäkin jonkin verran. Tietenkin kun olin puolet mittauksesta tehnyt, niin ajoin rikkinäiseen lasipurkkiin ja rengas puhkesi. Vaikka olenkin nyt klikkaillut happy faceja, niin vielä tuo silti hieman harmitti. Ajoin kotiin vaihtamaan renkaan ja, ihme kyllä, löysin sisäisen hesselini ja onnistuin renkaan vaihdossa alle 10 minuutissa! Normaalisti nysvään rengasrautojen kanssa ainakin puoli tuntia…

Aloitin sitten alusta ja sain mittauksen tehtyä. Kävin samassa sessiossa mittaamassa vielä myös legendaarisen Sarankulman tonnisuoran. Eiköhän tuonne taas syksyn/talven aikana tule lähdettyä, joten tarkka mitta kiinnosti. Valaisinpylväältä kaivonkannelle mittaa tuli 1003 metriä! Kerrankin perimätieto on ollut pätevää ja reitti ei ole ollut alimittainen.

Suoran eteläinen päätepiste on noin 20 metriä Talvitien risteyksen pohjoispuolella olevan ensimmäisen valaisinpylvään määrittämällä linjalla. Kuva pohjoiseen juoksusuuntaa pitkin.

Suoran pohjoinen päätepiste on noin 100 metriä Nuolialantien risteyksen eteläpuolella. Kävelytiellä olevat kaivonkannet määrittävät päätepisteen siten, että eteläisimmän kaivonkannen eteläisin piste on suoran päätepiste.

Ip: kevyt 17.0km, 1:25:20, 5:01/km.

Vuores-lenkki upeassa syyssäässä. Pohje kesti hyvin vaikka ihan lopussa vähän taas muistutteli. Kyllä huomenna järvenkierto onnistuu, eli normispeksillä mennään.

Ei kommentteja: