sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Viikko 24 (11.-17.6.2018) - Kevyempi viikko

Juoksua 124km (5:38/km)
Liikuntaa yhteensä 11h 45min.

Ma
Ap: kevyt 16km
Ip: lepo

Ti
Ap: pk 8km
Ip: kevyt 10km

Ke
Ap: kevyt 9km
Ip: kiihtyvä 11km

To
Ap: kevyt 6km
Ip: 10km (sis. 6 x 500m mäkiveto)

Pe
Ap: kevyt 8km
Ip: lepo

La
Ap: vr4 + Parkrun 5km + vr4
Ip: lepo

Su
Ap: pitkä polkulenkki 33km
Ip: lepo

Taas on ehkä yksi viikko selvitty ilman mitään suurempaa katastrofia. Tämä oli ns. "lepoviikko" kuten vintsaajien lenkeillä usein todettiin aina kun hengästymiseltä pystyi puhumaan.

Aamuisin tuli tehtyä pieniä lenkkejä varsin väsyneillä jaloilla, mutta en lintsannut kertaakaan. Torstaina jopa suuntasin lenkkini Sulkavuoren poluille ja kävin katsomassa kuinka jättityömaa siellä edistyy. Moni ei ehkä tiedä, mutta olen tilannut joukon uima-altaita rakennettavaksi tuolle alueelle mahdollista tulevaa triatlon-treeniäni tukemaan. Kiipesin vuoren korkeimmalle kohdalle ja vielä siellä olevalle korkeimmalle kivelle ja istahdin hetkeksi ihailemaan maisemia. Tuonne pitää mennä useamminkin nyt katselemaan kuinka työ edistyy!


Viikolle mahtui kolme treeniä, joissa vauhti nousi hetkeksi tavallista nopeammaksi. Keskiviikkona oma hölkkä päätyi pieneen loppukiriin, torstaina tuli tehtyä muutama mäkiveto vintsaajien kanssa ja lauantaina reippailin Parkrunin vitosen noin aikaan 21:30.

Viikon kovin lenkki oli kuitenkin pitkä polkujen tallaaminen Tapin ja gallardon kanssa sunnuntaina Pirkkalan-Lempäälän suunnalla. Vauhti oli verkkaista, mutta kuuma ilma ja väsyneet jalat saivat kaikki lenkin parametrit pahasti punaiselle. Puolimatkan kuvassa Siiskalliolta ei vielä oikein uupumus välity kunnolla…


Juoksu on siis mennyt OK, mutta muutenhan tämä aika on melko turhauttavaa tällaiselle yhteiskunnallisesti valveutuneelle juoksuharrastajalle. Valtamediat ja some ovat yleensä niin olevinaan närkästyneitä kaikesta vääryydestä ja suvaitsemattomuudesta mitä uutisista tulee jatkuvasti. Mutta kun yksi maailman pahimmista rikollisjärjestöistä organisoi rahankeruutapahtuman naapurissamme olevassa roistovaltiossa, joka on kaikkien mahdollisten sanktioiden ja kritisoinnin alla, niin siitähän tulee pelkkää suitsutusta ja kaikki ikävät asiat unohdetaan. Kun vielä kentällä sankareiksi nostetaan eri tason valkokaulusrikollisia, niin moraalinen rappio on täydellinen. Meilläkin valtion virallinen propagandakanava antaa ylen tätä soopaa kritiikittömästi aamusta iltaan. Onneksi NUTS-projektin viimeistely osuu juuri tähän aikaan ja voi edes yrittää sulkea tämän rappion pois mielestä (kunnes farssi uusiutuu Qatarissa neljän vuoden kuluttua).
Yritetään silti hymyillä!

Alkavalle viikolle on suunniteltu kolmen pitkän treenin rypäs (ke-pe-su). Ryppään pitäisi päättyä Birgitan lenkin ME-yritykseen sunnuntaina. Nyt on kyllä järki pidettävä mukana, että ei mene homma yli!

Ja onnittelut vielä Jukolassa juosseille! Tietysti erityisesti tasaisen hienon suorituksen tehneille Vimpoille, mutta kyllä tuttuja oli monissa muissakin joukkueissa ja rastit näyttävät löytyneen varsin kunnioitettavalla vauhdilla kaikilta. Ensi vuonna sitten ehkä minäkin olen mukana, vaikka minua on peloteltu Kangasalan kamalalla maastolla. Toisaalta samat tahot kehuivat Hollolan helppoa maastoa, mutta ei se telkkarissa siltä näyttänyt ja kommentaattorit hehkuttivat vaikeaa suppakivikkoa. Onneksi siihen on vielä vuosi!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Nyt alkoi kiinnostamaan, että millä tekniikalla suodatat suunnistuskisoista, kuten Jukola, kaiken studiospekulaation? Kun muistelen, että katsot urheilun tehokkaasti ilman kommentointia. ;)

Humanisti

Vieläkin yököttää se mansikkapulla

pjh kirjoitti...

Jukolassa se sujui ihan mute-napilla. Suunnistuksessahan katselun kannalta kiinnostavaa on vain se GPS-pallojen liikkuminen. Univelkaakin oli sen verran, että osuudet 1-4 jäivät satunnaisen nukahtelun/heräilyn varaan, mutta sitten kolme viimeistä osuutta seurasin tiiviisti. Taisin jopa pistää äänen lopussa päälle. Jukolassa kommentaattorit olivat sieltä parhaasta päästä. Vain se selostaja ja sitten erilaiset ruotsinsukuisten kielien haastattelut piti mutettaa.

Unknown kirjoitti...

Hienoa jos sain olla todistamassa ME:tä. Hyvin jaksavan näköistä oli Perimmäisen laskussa! Täytyypä käydä sitten vilkaisemassa seuraava blogi, että näkee miten kävi. :)
-Tarkki-