sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Su 5.12. - Rankka pitkä

Tänään 30.8km, 2h 34min.

Ap: pitkä 30.8 km, 2:33:30, 4:59/km.
Aamusta taas järveä kiertämään. Tällä kertaa ei Teboilille tuttuun aikaan ilmestynyt muita, joten tästä tuli soololenkki. Juoksin alusta alkaen vähän edellisiä kertoja reippaammin ja matkan aikana päätin alkaa tavoitella koko lenkkiin 5min/km-keskivauhtia.
Oli sanalla sanoen karmea lenkki. Takareidet olivat pahemmin tukossa kuin pitkään aikaan ja se käy kyllä voimille, kun noin 23000 kertaa pitää erikseen käskyttää jalkaa ponnistamaan ja pitämään vauhtia yllä. Kilometrin välein teki mieli ottaa palauttava kävely, mutta kyllä se koko lenkki jotenkin juosten meni.
Syke oli 13 (!!) pykälää korkeampi kuin viikko sitten, joskin vauhtikin oli 18s/km parempi. Mutta tämähän oli siis pitkähkö vk-lenkki... Valtava rasitusero oli kuitenkin, kun se 5:17/km-vauhti menee hölkällä ja ei tarvitse erityisesti "ponnistaa" askeleessa. Tänään tuota alle 5min/km-vauhtia joutui koko ajan keskittyen pitämään yllä tai se muuten putosi heti. Otti todella koville ja ei oikein löydy nyt levossakaan mitään asentoa missä voisi olla ilman takareisien särkyä.
Pakkasta noin 6 astetta ja alusta kokonaan luminen, mutta kohtalaisessa juoksukunnossa silti.

Ip: lepo.

Ei kommentteja: