tiistai 23. lokakuuta 2012

Ti 23.10.

Tänään -

Tämä viikko menee kyllä ilman juoksua. Ei ehdi eikä jaksa.

Varoitus: pelkkää tietokoneasiaa ja siihen liittyvää filosofiaa seuraa...

Päivä on kulunut hektisesti työasioissa ja aina multitaskauksella välissä vähän ohjelmistokehitystä wihaan;-)
Haamu-Wihan starttiin on vielä noin 12 tuntia ja aika hyvältä sen suhteen näyttää. Ainahan se harmittaa, kun mielellään olisin tehnyt Haamu-Wihan simulaation paljon hienommaksi. Nyt kuitenkin mennään ihan peruskamalla ja sieltä tulee tulokseksi mitä sattuu. Kokemuksesta tiedän, että kisan jälkeen tulee tarmonpuuska, jossa kehitän ohjelmaa raivolla jonkun aikaa. Nyt tuolla jaksolla aion keskittyä nimenomaan simulaatiopuoleen. Muu osa ohjelmasta onkin jo aika hyvä.

Sitten esimerkki maailman kahdeksannesta ihmeestä, joka oikeasti on paljon ihmeellisempi kuin mikään seitsemästä ensimmäisestä. Internetin tietomäärä ja sen tekeminen saataville on mielestäni yksi ihmeellisimpiä ”tieteen” saavutuksia.
Minulla on vanha Acer-läppäri, jossa ajanotto-ohjelmisto pyörii. Sen ongelma edellisinä vuosina on ollut, että WLAN toimii huonosti ja tietojen päivitys nettiin on vaikeaa. Minulla on itse asiassa kisassa aina kaksi läppäriä mukana ja viimeksikin jouduin turvautumaan varaläppäriin, kun en saanut WLANia toimimaan. Se vanha läppäri on nytkin backuppina, mutta se pitää sellaista meteliä, että hajoaa millä hetkellä hyvänsä.

No, kirjoitin googleen pari tuntia sitten ”Acer Extensa 5220 WLAN ubuntu” ja löin enter. Olen ihan Ubuntu-ummikko ja tämä projekti on ainoa Linux/ubuntu-hommani. Mutta *ensimmäinen* google-linkki oli tällainen:

How to Get an Acer Extensa WLAN to Work on Ubuntu Linux

Read more: How to Get an Acer Extensa WLAN to Work on Ubuntu Linux | eHow.com http://www.ehow.com/how_7324956_acer-wlan-work-ubuntu-linux.html#ixzz2A957HjMj

Seurasin simppeleitä step-by-step-ohjeita uuden softan lataamiseksi ymmärtämättä mistään mitään, ja nyt kaikki toimii hyvin vain 10 min myöhemmin. Jos joku olisi väittänyt minulle 10 vuotta sitten tämän olevan mahdollista, niin olisin nauranut kaverin pihalle. Ja en oikeasti edelleenkään tajua miten tämä on mahdollista. Big Data on maailman yhdeksäs ihme, joka on isompi kuin kahdeksan edellistä.

Ei kommentteja: