maanantai 20. helmikuuta 2017

Ma 20.2. - Viisaita sanoja

Tänään 15km, 1h 19min

Nyt pitää raportoida heti viikon ensimmäinen päivä, kun juoksin matolla kaksi pientä hölkkää saman päivän aikana! Eli aamulla 7km ja illalla 8km. Tästä se tuplien tekeminen taas alkaa;-) Ja opin juostessani mm. sen, että nenäapina on ainoa märehtivä apina tai muutenkaan apinan tapainen otus. Tuskin monikaan teistä tiesi sitä!

Uskomatonta kyllä, mutta tämä oli vuoden 2017 vasta toinen tupla (vaikka säälittävä pelleily olikin) ja edellisestä on jo yli kuukausi. Miten näin syvälle onkaan vajottu… Onneksi tästä pääsee vain ylöspäin (jos ei lasketa mahdollisuutta vajota vieläkin syvemmälle).

Tuli muuten saavutettua tänään juoksussa taas yksi uusi milestone. Kolme vuotta sitten saavutin 100-listani tavoitteen #26, eli 5000km samoilla kengillä. En kuitenkaan lopettanut siihen ja nyt on jo 6000km ylitetty samoilla kengillä. Matka kohti 10000km merkkipaalua jatkuu!

Katselin aamulla poikkeuksellisesti pienen pätkän Yleverokanavan aamulähetystä ja sieltä sellaista lyhyttä osiota kuin Jälkihiki. Siinä maailman johtavat asiantuntijat ruotivat ajankohtaisia urheiluasioita. Kyllä harmittaa, että en näitä viisauksia ole aiemmin säännöllisesti kuunnellut!
Tänään siellä keskusteltiin mm. Kaisa Mäkäräisen hienosta pronssisuorituksesta ampumahiihdossa eilen. Katsoin tietenkin eilen kisan myös itse ja upeastihan Kaisa taas veti suksella. En kuitenkaan amatöörinä tajunnut kaikkia nyansseja, joita asiantuntijat aamulla nyt kertoivat. Nimittäin yksi kolmesta viisaasta totesi kuinka (ja tämä on lähes sanatarkka lainaus) "ampumahiihto on todella hieno laji, jossa pienet asiat kuten ampuminen ja hiihto saattavat kääntää kisan ihan päälaelleen."

Tämä nerokas kommentti herätti minutkin miettimään omaa tilannettani. Mara ei kulje. Eikä mikään muukaan matka. Mutta mara vain on niin hieno laji, jossa pienet asiat kuten juoksu saattavat muuttaa tuloksen hyvästä huonoksi! En ollut ottanut tätä mahdollisuutta aiemmin huomioon. Oikeastaan olen jo lähes tavoitteessani juosta mara kovaa ja enää pitää hoitaa kuntoon vain tuo pieni asia, eli juoksu.

Nyt voin jatkaa uudella motivaatiolla tänään alkanutta tuplatreenijaksoa, joka toivottavasti jatkuu ainakin huomiseen saakka, ellei joku pieni asia tule sitä häiritsemään.

PS. Jos joku ei usko, että noin viisaita ampumahiihtokommentaattoreita on olemassa, niin tässä on linkki Aamu-TV:n lähetykseen Areenassa (kyseinen kohta on ajassa 32:20 ).

3 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

Kiitos linkistä. Mieltä ei lämmitä niinkään jälkihiki vaan bongasin lähetyksestä jälkihikeä edeltävän Helenan ja Jorman haastattelun. Erityisen hieno kohta alkaa n 29min kohdalta, jossa Jorma siteeraa syvällistä ja kaunista Fernando Pessoan runoa. Tuo Jorman käyttämä elämän ohjenuora olisi mennyt vallan ohi ilman linkkaustasi. Kiitos vinkistä vielä kerran!

pjh kirjoitti...

^:-)
Oli kyllä liian korkealentoinen ohjenuora tällaiselle tavalliselle tallustajalle. Pari kertaa kuuntelin ja yritin tajuta, mutta ei onnistunut. Siksipä tässä ei varmaan suuriin suorituksiin meinaa oikein päästäkään...

Hannu kirjoitti...

Tappi, nyt hoksasitkin pjh:n blogin ylevämmän tarkoituksen. Näitä ohjenuoriaan pjh on piilotellen ripotellut blogitekstiensä sekaan jo pidemmän aikaa.