maanantai 13. maaliskuuta 2017

Ma-su 6.-12.3. - Viikko 10, vintsattu järvenkierto ja pyöräteiden viitoitus

Kevyt viikko vierähti taas ilman blogimerkintöjä. Tällä kertaa kuitenkin motivaatiomittari värähti aavistuksen parempaan suuntaan, eli hieman se hölkkä taas on parantunut ja mieliala nousee nopeasti. Haamurajan 3.30-alitus Lontoon maratoonilla alkaa tuntua realistiselta.

Kiirettä on riittänyt tämän yrittämisharrastuksen piirissä ja päivärytmi on ihan sekaisin ja se ei kuulemma tue ammattimaista urheilua. Tämäkin päivä kului Helsingissä tuhlaamassa yrityksen olemattomia rahoja. Näillä juoksumäärillä ja -vauhdeilla ei näemmä unella, ravinnolla ja muulla hömpällä onneksi juuri ole merkitystä. Jos rehellisiä ollaan, niin eipä se tilanne yhtään erilainen ole kuin viimeisen 15 vuoden aikana muutenkaan.

En erittele viikon treenejä, kun ei niitä nyt paljon ollut. Tässä kuitenkin lepoviikon yhteenveto.

Viikko 10 (6.-12.3.2017)

Juoksua 81km (5:13/km).
Liikuntaa yhteensä 7h 45min.

Mattohölkkää pieninä annoksina aina silloin tällöin. Tähän ainoastaan kaksi poikkeusta koko viikolla:
1) Keskiviikkona tonneja gallardon ja JariL:n kanssa hallissa. Kulku oli hyvä ja tuli juostua jopa viisi tonnin vetoa, joista viimeinen 3.35. Todettakoon nyt kuitenkin, että JariL tietysti juoksi pitempiä vetoja ja kovempaa, mutta oli hän kuitenkin hallissa samaan aikaan kuin minä ja gallardo… Joten siis yhdessä juostiin;-)
2) Sunnuntaina järvenkierto alle vintsaa, eli 4:56/km!! Vieläkin ihmettelen, että miten siinä noin hyvin kävi. Edellisestä vintsan järvenkierrosta on kulunut jo melkein vuosi!
Alku tuntui helpolta ja juoksin siinä etujoukoissa harpatin vedättäessä joukkoa. Meni todella kevyesti ja luulin, että vauhti oli reilusti päälle vintsaa, kunnes gallardo, Mjev ja Professori alkoivat kaikki vinkua liian kovasta vauhdista. No, eihän siinä kauan kestänyt kun minä aloin valua peränpitäjiin, kun Janne ja Professori sitten pitivät vauhtia koko loppumatkan. Oli tämä silti vuoden paras juoksu ja herätti toiveita siitä, että 3:30 maratonilla on mahdollinen tavoite.
Selvästikin vauhtia nosti edellisen illan/yön Vimppa-gaala, johon olin saanut kutsun edellisen vuoden ansiokkaiden juoksusuoritusteni perusteella. Kirjasin myös Vimppojen perinteen mukaisesti ensi vuoden tavoitteet legendaariseen lasinaluseen Ukkopekassa (ja keksin omani siinä lonkalta noin 15 sekunnissa). Onneksi sain myös samalla tutustua Vimppojen arkistointimenetelmiin, joten en ole kovin huolissani, että kukaan muistaisi lupaamiani tavoitteita enää ensi vuonna.

Ensi viikolla halli on ilmeisesti messukäytössä ja vedot saavat jäädä tekemättä. Määrää olisi tarkoitus kerätä ainakin sen satasen verran, vaikka johan tässä maanantai meni nollilla. Siis jäljellä 100km 6 päivässä.

Loppuun on pakko nostaa esiin tärkeä järvenkierrolla esiin noussut kuntapoliittinen asia. Jos sinulla on minkäänlaista elämää, niin lopeta lukeminen nyt.
Vintsaajien lenkillä nimittäin kyseenalaistettiin eilen pjh:n (ja myös gallardon) tarkkaavaisuus ja havainnointikyky. Tämä asia on nyt selvitettävä perinpohjin. Tarina on seuraava: Viime viikon järvenkierrolla (siis 5.3.) totesin gallardolle lenkin alkuvaiheilla Partolan tienoilla, että mitähän nuo punaiset numerot klv-väylien suuntaviitoissa ovat. Siis nimenomaan siinä Partolan alikulun kohdalla oli opasteviitoissa punaisia numeroita, jotka viikkoa myöhemmin selvisivät Mjevin tiedon perusteella olevan pyöräilyreittien numeroita. Tuossa Partolan kohdassa ristesivät pyöräilyreitit 7 ja 12. Tiedostin myös, että juuri tuossa kohdassa numeroita on saattanut olla jo paljon aiemminkin ja vasta nyt kiinnitimme niihin huomiota. Siis tässä kiistassa ei ole kyse juuri Partolan klv-risteyksen kohdassa olevista numeroista.
Mutta sitten Partolassa gallardon kanssa aloimme miettiä asiaa ja odottaa seuraavia punaisia numeroita, mutta niitä ei koskaan tullut silloin 5.3. lenkillä. Vain Partolan risteyksessä oli punaisia numeroita.
Mutta nyt eilen 12.3. kävimme isommalla porukalla samaa keskustelua. Mjev osasi kertoa, että numerot viittaavat pyöräilyreitteihin. Ja niinhän se on. Löysin tällaisen 2016 pyöräilykartan, jossa nuo reitit 7 ja 12 ovat mukana. Siinä sitten Partolan risteyksen jälkeen kuitenkin niitä punaisia numeroita tuli nyt vastaan vähän väliä, eli ainakin kolme kertaa siinä Naistenmatkantien aikana. Minun (ja gallardon) väittämää siitä, että näitä muita viittoja ei edellisenä sunnuntaina vielä ollut olemassa, ei kukaan uskonut, eikä varsinkaan Mjev;-)
Olen yrittänyt asiaa selvittää netistä, mutta vielä ei ole selvinnyt. Minun väitteeni siis on, että nuo punaiset pylpyräviitat on pystytetty Partolan ja Lihapoikien välille viikolla 10, eli vasta 5.3. jälkeen. Aion selvittää asian perinpohjin, koska varmaan Suomessakin on joku "freedom of information act" ja minulla on oikeus tietää mihin viittoihin ja milloin Pirkkalan loiskunta on Tampereen rahoja tuhlannut. Kysymys pyöräteiden viitoitusten aikataulusta tullaan ratkaisemaan tavalla tai toisella!!

Ei kommentteja: