sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Su 26.3. - Mentaaliharjoitus + viikko 12

Tänään kierrettiin järvi gallardon, Jannen ja Mjevin kanssa. Veterano kävi antamassa tärkeitä neuvoja Pirkkalan osuudella ja Tappikin kävi kuittailemassa jotain nelipyöräisellä konehesselillään. Emme kuitenkaan laske Tapin suoritusta järvenkierroksi vaikka hän suurinpiirtein samaa reittiä kulkikin ja alle vintsaa.

Meillä sen sijaan ei kulkenut alle vintsaa, vaan melkoista raastamista oli oma meno portaista väsyneillä jaloilla. Keskari oli tänään 5:13/km. Minulla kun on nyt tasan neljä viikkoa aikaa Lontoon maratooniin, niin Vetsku osasi neuvoa, että tänään on vuoden tärkein harjoitus, eli pitää juosta kiihtyvä pitkä. Vetsku on 2.3x-maratoonari, joten kannattaa kuunnella!

Fyysinen kuntoni ei kuitenkaan nyt mahdollista alle vintsan vauhteja, mutta onneksi olen lukenut myös mentaalisen harjoittelun tärkeydestä. Niinpä päätin toteuttaa Vetskun ohjeen mentaalitreeninä. Noin 15km kohdalla Tesomalla aloin mentaalisen kiihdytyksen ja mielessäni näin, kuinka muu porukka jäi hetkessä sadan metrin päähän. Jatkoin puolireipasta Tipotielle saakka ja aloitin siitä vitosen loppuvedon. Sain alamäestä hyvät vauhdit ja loppu meni lentämällä sellaista 4:10/km-vauhtia!

Tämä oli äärimmäisen tehokas treeni, koska kun sitten gallardon ja Jannen kanssa laahustimme takaisin Porschelle, niin jalat todellakin tuntuivat juuri siltä kuin tuon mentaalitreenin jälkeen pitikin! Aion Lontoossakin tehdä selvän eron fyysisen ja mentaalisen aikatavoitteen välillä.

Viikko 12 (20.-26.3.2017)

Juoksua 66km (5:14/km).
Liikuntaa yhteensä 6h 45min.

Helppo on varmaan huomata, että hanskat on taas heitetty kehään kevään ja kesän osalta, ja katse siirretty syksyyn. Motivaatiota syö pelko siitä, että ei se juoksu enää ikinä kulje. Tuohan vaikuttaa enemmän kuin todennäköiseltä, ainakin jos takareisipuukotukseen ei löydy intoa lähteä.

Ei kommentteja: