sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Viikko 47 (20.-26.11.2017) - Nuts 134 -projekti alkaa ehkä pian…

Juoksua 78km (5:30/km)
Liikuntaa yhteensä 8h 15min.

Takana väsynyt viikko, koska "treeniä" on nyt tullut hieman enemmän kuin mitä kunto antaisi edellyttää. Viikon tavoitteet tuli kuitenkin rimaa hipoen saavutettua.

Juoksukilsoja tuli viikolla melkein yhtä paljon kuin edellisellä viikolla. Joukossa oli matolla tehty mäkitreeni torstaina ja sen jälkeen jalat ovatkin olleet tiltissä, vaikka "vetoja" oli vain 5x400m kohtalaiseen ylämäkeen. Kun hölkkäsin vielä 15km perjantaina, niin lauantaiaamun Parkrun oli tuhoon tuomittu. Pari kilsaa rypistelin alle 21min-vauhdissa, mutta sitten luovutin ja hölkkäilin lopun kevyemmin päätyen 21:43-aikaan. Ennätysputki siis katkesi ja paine jatkuvista enkoista on nyt onneksi kadonnut.

Tänään (su) oli järveä kiertämässä lähes ennätyksellinen 10 hengen joukkio. Toki Pirkkalalaisten suuri keskeytysprosentti taas takasi sen, että vain 9 sai hyväksytyn suorituksen. Silti tämä järvisen suosio kertoo siitä, että ensi vuoden heinäkuussa Nuts Pallas 134km -tapahtumassa on järvenkiertäjiä pilvin pimein! Minä olen nyt tapahtumaan ilmoittautunut ja niin on kai ainakin kolme muuta järvenkiertäjääkin, mutta osa vielä panttaa ilmoittautumistaan. Olen silti vakuuttunut, että niin harjunkiertäjät kuin Espanjassa treenaavat ammattilaisetkin vielä uskaltavat ilmon pistää sisään. Tarvitaan vielä lisää porukkaa, että kannattaa vuokrata bussi matkaa varten.

Oma järvenkierto sujui tänään hyvin. Porukka hajosi puolimatkan jälkeen säpäleiksi, kun erilaisia vedättäjiä alkoi löytyä, ja itsekin juoksin kovassa ryhmässä aika pitkään ja yllättävän hyvällä kululla välillä reilusti alle vintsaa. Onneksi sentään järki voitti ja kävelin sitten Pispalan mäen odottaen nilkkavammaisten ryhmää ja vältin totaalisen ylirasituksen. Hyvää edistystä kuitenkin.

Ylipaino ja erityisesti totaalinen lihaskunnon puute ovat nyt minulla suurimpia ongelmia. Ne pitää ratkaista, jotta Nuts 134 voi onnistua. Etenen kuitenkin varovasti ja aloitan päättäväisen toiminnan vasta 1.1.2018. Siihen saakka olen ns. valmistavalla kaudella. Tiedän silti, että nuo ongelmat pystyn ratkaisemaan, kunhan vain teen riittävän radikaalit päätökset vuoden vaihteessa (ja kun ne blogissa luvataan, niin silloin ne pitävät!).

Ensi viikon tavoitteet:
- Oikea mäkitreeni ulkona
- Parkrun alle 21min (jos ei ole lunta)
- Kilsoja vähemmän kuin tällä viikolla

Ei kommentteja: