sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Viikot 42-45 (16.10.-12.11.2017)

Onpas taas kulunut aika nopeasti! Tälle ajalle mahtuu hienosti sujunut Wiha 2017 ja paljon muuta.

Ihan niin hyvin ei ole kunnon kehitys tapahtunut kuin olisin toivonut, mutta jotain silti. Jalkoihin ei ole leikkauksen jälkeisen levon jälkeen tullut tarpeeksi voimaa varsinkaan suhteessa nykyiseen painooni. Se voi osittain johtua siitä, että en ole tehnyt mitään treeniä voiman lisäämiseksi;-) Koko ajan haen kuitenkin motivaatiota jonkinlaisen lihaskuntotreenin aloittamiseksi.

Jalkojen vaatimaton kunto on rajoittanut kilsamäärien nostamista, kun palautumiseen menee kevyestäkin lenkistä turhan paljon aikaa. Neljän viikon kilsat ovat olleet 11km (Wiha-viikko), 57km, 75km ja 55km.
Kahtena viimeisenä sunnuntaina olen jo kiertänyt järvenkin kokonaan, eli siinä mielessä tilanne alkaa normalisoitua. Talvijärvisten vauhti on ollut tarpeeksi hidas (noin 5:20/km), että olen pysynyt mukana loppuun saakka.

Kaikki lenkit ovat olleet perushölkkää, eli en ole vielä tehnyt juuri muuta treeniä. Poikkeuksena tästä kolme lauantaiaamua, jolloin olen käynyt Tampere Parkrunissa kokeilemassa reippaampaa vitosen lenkkiä. Tuloskehitys on ollut nousujohteinen 23:26, 22:24 ja 21:30. Tuo viime lauantain 21:30 oli jo aika lupaava. Keli oli silloin kyllä täydellinen, joten jatkossa parannukset eivät enää helpolla tule. Haaveena on marraskuun aikana vielä päästä alle 21min (tai lauantai 2.12. kelpaa myös).

Yllä kuva viimeisimmästä Parkrunista ekalta kilsalta. Todettakoon selvyydeksi, että ohitin matkan aikana kaksi kuvassa edelläni juoksevaa;-)
Kuva on varastettu Facebookista. Olin näkevinäni tuossa kohtaa, että Olli oli kuvaajana, niin uskalsin sen luvatta ottaa...

Oikean jalan takareidessä on aina lenkkien loppupuolella ollut pieniä tuntemuksia, mutta mitään varsinaisia vaivoja ei ole ollut.

Vielä en uskalla mitään tavoitteita ensi vuodelle asettaa, mutta järvenkiertoporukassa syntyi taannoin hetkellinen Tapin lietsoma hurmoshenki, jolloin melkein kaikki uhosivat lähtevänsä ensi kesänä juoksemaan Ylläs-Pallas-Hetta tunturiultran (134km). Taisin minäkin luvata lähteä. Onneksi sentään Tapilla on pitkä monivuotinen perinne uhota ultrasuorituksia ja sitten perua, joten en vielä tästä kanna suurta huolta. Mutta toisaalta mukavaa, että on ensi vuodelle yksi kisa kalenterissa!
Ja onhan meillä aina BJ:n kanssa kestosuunnitelmana salainen LI-ultrasuoritus, joka on myös kahtena edellisenä vuonna peruttu, kun aina jompi kumpi on Oravan pöydällä.

Ensi viikolla yli 80km!

1 kommentti:

Olli kirjoitti...

Tampere parkrunin minulle myöntämin (olemattomin) valtuuksin annan täyden ja kattavan oikeuden käyttää kuvamateriaalia Tampereen parkrun tapahtumasta omissa blogikirjoituksissasi miten parhaaksesi katsot. Korvauksena sinun tekemästä työstä reitin osalta ei kovinkaan hääppöinen, mutta minkäs teet :)