perjantai 5. tammikuuta 2018

1.-5.1.2018 - Lupaava alku uudelle vuodelle

Viisi vuoden 2018 ensimmäistä päivää on suoritettu melko lailla suunnitelman mukaan, joten eiköhän loppuvuosikin mene helposti. Kunto ei vielä ole lähtenyt lentoon, mutta pieniä positiivisia merkkejä on näkyvissä. Painokin on vihdoin kääntynyt hitaaseen, mutta toivottavasti pysyvään laskuun. Toisaalta jalat ovat aika väsyneet koko ajan, joten ehkä edelleen vähän turhan paljon on tullut nostettua rasitusta kuntoon nähden.

Ma: Lepo (vähän crosstraineria kuitenkin).
Ti: Kevyt mattolenkki + crosstrainer.
Ke: Kevyt mattolenkki aamulla ja Vintsaajien tonnit hallissa illalla. Meitä oli jopa 7 hengen porukka, joten tämän vuoden vedot alkoivat lupaavasti! Lähtötaso porukalla oli sen verran erilainen, että määrät ja vauhdit jonkin verran vaihtelivat, mutta tämä oli silti hyvä yhteistreeni ja kyllä jäisivät vedot muuten tekemättä. Minulla saldoksi tuli 4x1000m+2x300m eikä kehitystä edelliseen kertaan tullut, mutta ensi viikolta odotan jo parempaa.
To: Aamulla pieni lihaskuntojuttu + crosstrainer ja illalla kevyt mattolenkki.
Pe: Aamulla kevyt mattolenkki ja illalla Markon kanssa vetoja hallissa (minulla saldo 10x200m + 4x100m).

Yksi tipattomuuden sivuvaikutus on, että illoille pitää keksiä jotain tekemistä/naposteltavaa. Ja minullahan se on perinteisesti tarkoittanut pieniä maistiaisia Aino-jäätelöä. Kulunut vuosi oli tavallista hiljaisempi Aino-maistelun suhteen enkä syönyt sitä läheskään joka päivä. Osasyynä on Koikkarin bonus-kaupan radikaalisti huonontunut Aino-valikoima. Toki useita makuja on tarjolla, mutta listan kärki on loistanut poissaolollaan jo pitemmän aikaa.
Olen hiljakseen päivitellyt virallista ranking-listaa uusilla mauilla, mutta mitään kärkisijoja uhkaavaa ei ole löytynyt. Olen myös tullut sen verran kriittisemmäksi, että oikeastaan vain listan kuuden kärki on parasta A-ryhmää, jota helposti voi syödä 3 litraa peräkkäin ja maku ei huonone. Toki yhden paketin verran kaikki maistuvat erinomaisilta aina sijaan 20 saakka. Erityisesti Lielahden suunnalta tulleen painostuksen takia päivitin listan ja tein siitä permanent-dokumentin tuonne sivupaneeliin.

Toinen mullistava uutuus vuodelle 2018 on virallinen tilasto järvenkierroista, joka toivottavasti rohkaisee niin tamperelaiset kuin loiskuntalaiset ennätykselliseen osanottoon tänä vuonna. Tilasto on vapaasti katsottavissa ja editoitavissa excel-muodossa ja linkki on myös tuolla sivupaneelissa. Kuka tahansa järveä kiertävä saa lisätä oman nimensä listaan (tauluun 1) ja päivittää sitten tilaston aina kun järvenkierto on suoritettu (tauluun 2).
Vaikka lähes kaikki keinot naapurin voittamiseksi ovat sallittuja, niin kaksi ehdotonta sääntöä on olemassa:
1) Joka poistaa validin järvenkierron joltakulta muulta on siitä tuomittava jonkinlaiseen sakinhivutukseen (esim. yhtäjaksoiseen Tapin kuittailuun Kamasutrasta Rajasalmen sillan alusta aina haulitornille saakka).
2) Joka lisää itselleen olemattoman järvenkierron menettää kohdan 1 suojan omien juoksujensa osalta. Naapurin suoritusten vahtiminen on onneksi sen verran tiukkaa tässä porukassa, että väärän suorituksen lisäämisestä jää varmuudella kiinni.

Mjev otti jo varaslähdön järvenkiertoihin omalla uudenvuoden triplallaan, mutta nyt tulevana viikonloppuna listaan tulee varmasti muitakin. Sunnuntaina taas mennään Porschelta 8:30 ja Puljulta 9:00.

Ei kommentteja: