sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Viikko 2 (8.-14.1.2018) - Treeni maistuu!

Juoksua 107km (5:32/km)
Liikuntaa yhteensä 12h 30min.

Vuosi 2018 on käynnistynyt positiivisesti ja nyt tuntuu siltä, että juoksu alkaa hiljalleen kääntyä ihan pelkästä höntsäilystä treenin puolelle. Jo toinen satasen viikko peräkkäin! Kunhan jalat vaan kestävät, niin tässä melkein alkaa odottaa NUTS-Ylläs-Pallas-juoksua ihan uudella tavalla jonkinlaisin tulosodotuksinkin. Onhan siihen toki vielä pari treeniä tehtävänä;-)

Tehoissa ja treenivauhdeissa ei vielä ole mitään mainittavaa, mutta olen saanut "treenimodin" päälle. Se tarkoittaa säännöllistä kuntoilua ja myös henkistä panostamista juoksuun. Eli se lenkki ei ole enää pelkkää pakkopullaa, joka on johonkin väliin sovitettava, vaan enemmänkin muu ohjelma tehdään sen treenin ehdoilla (tai ainakin tasa-arvoisesti).

Osoituksena uudesta panostuksestahan sain vihdoin ostettua juoksumittarin melkein vuoden kestäneen mittarittoman kuivan kauden jälkeen. Niin pitkälle en vielä ole päässyt, että olisin tästä FR935-mittarista löytänyt mitään järkeviä asetuksia. Osaan kuitenkin käynnistää ajanoton ja myös pysäyttää sen. Mittari näyttää samanlaiselta kuin edellinen FR620-mittarini, mutta UI-logiikka on ihan täysin eri. Etenen kuitenkin varovasti ja ensi viikon tavoite on löytää kuinka auto-lap toiminnon saisi pois päältä. Olen mielestäni painanut kaikkia nappeja monta kertaa ja vielä sitä ei ole löytynyt. Seuraavaksi alan painella kahden napin kombinaatioita.

Viikon treenit:

Ma: Palauttelupäivä. Vähän lihaskuntoa ja kevyt mattohölkkä.
Ti: Kahden kevyen lenkin päivä. Toinen lenkki ulkona kulki erityisen kevyesti ja oli varmaan paras fiilis leikkauksen jälkeen.
Ke: Vintsaajien vetopäivä! Päivä ensin lepoa. Illalla hallissa meitä oli tällä kertaa viisi kovakuntoista tonnaajaa. Jaloissa painoi pieni ylirasitus, mutta muuten kulku oli hyvää. Salaisuus oli juosta hiljaa, niin heti kulki paremmin;-) Toisaalta viimeinen tonni meni jo 3.35, mikä taitaa olla kovempaa kuin kertaakaan vuonna 2017. Tietysti se oli vain yksittäinen veto, kun ne ekat oli "verkkaa", mutta kuitenkin… Treeniksi tuli 5x1000m+2x300m.
Valitettavasti vanha vaiva oikeassa jalassa heräsi vikassa vedossa henkiin (ei liity leikkaukseen). Muuten olisikin mennyt liian hyvin.
To: Palauttelua eilisestä parin lyhyen hölkän merkeissä. Aamu matolla ja ilta ulkona. Oikea jalka vaivaa.
Pe: Aamulla lihaskuntoa ja kevyt mattolenkki. Illalla Markon kanssa lyhyitä vetoja hallissa. Minulla saldo oli 5 x (200m/1min + 300m/2.5min). Marko juoksi vähän enemmän ja paljon kovempaa. Jalka vaivasi, mutta ei mennyt pahemmaksi.
La: Palauttelua kympin mattolenkin muodossa SM-hiihtoja katsellessa.
Su: Järvenkierto talvisessa säässä. Tämä viikon päätapahtuma keräsi taas ison joukon pirkanmaalaisia juoksijoita, eli kokonaista 9, kuten oheisesta Veteranon nappaamasta kuvasta voi laskea. Itse asiassa kuva on eräältä toiselta lenkiltä, mutta se käy tähänkin hyvin. Itselläni kulki ihan OK vaikka kolmen miehen kuuma ryhmä lähtikin omille teilleen heti puolimatkan jälkeen. Bonuksena päälle saimme myös Vintsaaja-paitojen yhteistilausta edistettyä hyvin, eli se on enää tekemistä vaille valmis.


Sen verran jalka on nyt kipeä ja kaksi satasen viikkoa painaa, että alkava viikko saa määrien osalta jäädä kevyemmäksi.

2 kommenttia:

Jari Tomppo kirjoitti...

Hyvää tekemistä, oma treenaamiseni on ollut viime aikoina jossain surkean ja säälittävän rajamailla. Viime vuoden loppuun sain tehtyä viime vuoden jälkipuoliskon ainoan satasen viikon ja sen jälkeen on pari viikkoa paranneltu flunssaa.

Onko sun pjhrunning email vielä käytössä? Laitoin sitä kautta muutama päivä sitten viestiä Kaarinan rataultran tulospalveluun liittyen.

pjh kirjoitti...

Kiitos Jari! Toivottavasti näin jatkuu, ja ainakin nyt on paras motivaatio pitkään aikaan.
Luinkin sinun yhteenvetoasi 2017-vuodesta ja olihan siinä vähän kontrastia vuoden ekan ja tokan puoliskon välillä... Toivottavasti tämä vuosi on taas lähempänä aiempia.

Vastailin emailiin erikseen.