sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Viikko 27 (2.-8.7.2018) - NUTS-viimeistely ja -tavoitteet

Juoksua 71km (5:29/km)
Liikuntaa yhteensä 13h 30min.

Viimeinen täysi viikko ennen NUTS:ia sujui puolittaisen levon merkeissä. Tein yhden kevyen järvenkierron torstaina, mutta muuten juoksu on rajoittunut muutamaan lyhyeen lenkkiin. Lauantaina kävin kyllä tekemässä reippaamman 5km Parkrunissa, mutta en siinäkään pahemmin ylittänyt hengästymiskynnystä. Kevyttä pyöräilyä tuli reittimittailun puitteissa tehtyä viikolla aika paljon.

Ma
Ap: lepo
Ip: kevyt 6km

Ti
Ap: kevyt 6km
Ip: kevyt 17km

Ke
Ap: lepo
Ip: lepo

To
Ap: pitkä 29km
Ip: lepo

Pe
Ap: lepo
Ip: lepo

La
Ap: vr4 + Parkrun 5km + vr4
Ip: lepo

Su
Ap: lepo
Ip: lepo

NUTS-kisa alkaa siis perjantaina ja matkustan Rovaniemelle junalla to-pe-välisenä yönä. Matka Rovaniemeltä Ylläkselle perjantaina on vielä avoinna, mutta kai siihen joku idea löytyy. Pientä jännitystä vuoden päätavoitteen osalta alkaa jo olla havaittavissa! Olo ei tunnu vielä palautuneelta, mutta ainahan tämä kisaa edeltävien päivien tuska on samanlaista. Muutama kevyt lenkki pitäisi vamaan vielä tehdä. Ja ehkä yksi lyhyt terävämpi mäkitreeni.

Mutkana NUTS-matkaan onnistuin torstain järvisellä rikkomaan NUTS:iin tarkoitetun juoksuliivin. Tai en minä mitään rikkonut, vaan se vaan meni rikki (eli repun kiinnike rikkoutui). Nyt on kyllä pakko avautua ja tunnustaa, että 5 vuotta sitten hankkimani Ultima Directionin kalliit ja tunnettujen juoksijoiden kehumat juoksureput ovat olleet pettymys! Ostin niitä kaksi vähän eri kokoista versiota ja molemmissa on ollut samoja tyyppivikoja, eli ne ovat rikkoutuneet samoista paikoista vaikka olen käyttänyt niitä vain muutaman kerran vuodessa. Tähän saakka viat eivät ole estäneet käyttöä, mutta nyt tämä isomman version rikkoutuminen on showstopper. Minun on joko otettava NUTS:iin pienempi versio, johon kaikki varusteet eivät kyllä mahdu, tai sitten askarreltava se rikkoutunut osa jotenkin kuntoon ryöstämällä varaosia pienemmästä repusta. Tätä ongelmaa en kyllä kaivannut!

Aikatavoitteen asettaminen kisaan olisi ihan arpapeliä, kun mitään kokemusta tuollaisista tunturireiteistä minulla ei ole. Niinpä ylivoimaisesti tärkein tavoite on vain päästä kunnialla reitti läpi. "Kunnialla" tässä tarkoittaa, että viimeisen kympin tasaisemmalla tieosuudella pystyisi vielä etenemään ainakin osittain juosten. Aikaisempien vuosien tulosten perusteella 24h-loppuaika pitäisi olla täysin mahdollinen ja olisihan se hienoa päästä vähän allekin.

Kunniakkaan läpäisyn jälkeen toinen tärkeä tavoitteeni olkoon, että kukaan Bunkkerin Kaikua edustava sprintteri ei saavu Hettaan ennen minua! Meidän startti on siis Ylläkseltä perjantaina klo 18 ja sprintterit starttaavat Pallakselta klo 12 lauantaina ja väli Pallas-Hetta on molemmille yhteinen. Hettaan saavuttaneen siis molemmilta matkoilta siinä noin klo 18 lauantai-iltana.

Sääennusteisiin 5-6 päivän päähän tuskin voi luottaa, mutta yleissäätila näyttää pahasti siltä, että tulee lämmin reissu ja ehkä jopa hellettä. Tietenkin luontokokemuksen ja retkeilyn kannalta tämä on hienoa, mutta epäonnistumisen riski lisääntyy kyllä merkittävästi, kun kuumuus ja nesteytyksen merkitys kasvaa. Kevään ja kesän pitempien lenkkien katkeamiset ovat minulla poikkeuksetta liittyneet lämpimään keliin ja nestehukkaan. Onneksi kuumassa juoksemista on kuitenkin nyt tänä kesänä aika hyvin saanut harjoitella!

5 kommenttia:

moguli kirjoitti...

Ai, täällä on heitetty haastetta meidänkin suuntaan :) Henk.koht. en pysty tähän koukkuun tarttumaan. JaHa ja Harpatti ovat toki paremmassa kunnossa.. Vint5aaja-projektia sivusta seuranneena täytyy vain ihailla teidän kaikkien sitoutumista tähän nutsiin ja toivottaa nautinnollista reissua. Ottakaa kaikki irti! Nähdään Ylläksellä ja toivottavasti myös Hetassa!

Veterano kirjoitti...

Samoin kuin Moguli, ihailen myös tuota upeaa paneutumista projektiin!

Nauttikaa ja tukekaa toisianne kun voitte! Kyllä näissä yksilölajeissakin voi olla samaa joukkuehenkeä, jota Göde kuvaa radiosarjassa! Ollaan täällä kotikonnuillannekin hengessä mukana!

Onni Vähäaho kirjoitti...

Täällähän on blogi vielä aktiivinen. 😊 Hienostihan se meni! 👍 Onnittelut! Finisher on aina Finisher

Anonyymi kirjoitti...

Valitin jo bloggeriin ylläpidolle, koska PJH:n NUTS-raportti ei näy minulle. Käykää muutkin valittamassa, jos se ei näy.


Humanisti

pjh kirjoitti...

Nyt näkyy;-)