sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Viikko 26 (25.6.-1.7.2018) - Kevennystä verttitonnin kautta

Juoksua 77km (6:04/km)
Liikuntaa yhteensä 8h 40min.

Ma
Ap: lepo
Ip: lepo

Ti
Ap: kevyt 6km
Ip: lepo

Ke
Ap: kevyt 8km
Ip: vr4 + 5 x Hervannan mäki + vr3

To
Ap: lepo
Ip: kevyt 11km

Pe
Ap: kevyt 6km
Ip: lepo

La
Ap: vr4 + Parkrun 5km + vr5
Ip: lepo

Su
Ap: 9 x Sappeen mäkitunkkaus (~10km)
Ip: vr 8km.

Kesäkuun kilsasaldoksi tuli 488km, eli ihan en viitsinyt sitä 500km rajaa juosta. Ekan vuosipuoliskon saldoksi tuli 2540km, mikä tarkoittaa pieniä mahiksia saada pitkästä aikaa 5000km rikki tälle vuodelle. Toki siinä ei ole yhtään varaa vammataukoihin.

Vähensin kuluneella viikolla määrää suunnitellusti, mutta sain kuitenkin sekaan pari treenintapaistakin. Alkoi nimittäin oikeasti pelottaa, kun tarkemmin tutkin NUTS:in reittikartaa ja huomasin, että koko kisa on pelkkää ylä- ja alamäkeä! Toki tiesin, että siellä on tuntureita ylitettävänä, mutta en tajunnut kuinka paljon. Niinpä tuli nyt kiire alkaa treenata mäkitunkkausta ja palauttelu pitää tehdä sitten junamatkalla Rovaniemelle.

Keskiviikkona Vintsaajien NUTS-tiimin koko pitkän matkan jaosto lähti hätätreeniin Hervannan mäkeen. Sitä kiivettiin edestakaisin sen verran, että itse ainakin huomasin tilanteen huolestuttavaksi. Päätimmekin treenin jälkeen, että sunnuntaina lähdetään Sappeeseen lähiseudun isoimpaan mäkeen hakemaan kisanomaista treeniä.

NUTS:iin on Vintsaajista lähdössä tiettävästi ainakin seitsemän osallistujaa. Meistä neljä osallistuu pisimmälle 134km matkalle ja kolme 57km sprinttimatkalle. Meillä pitkän matkan jaostossahan on mukana yksi varma sauvakävelijä (ja toinen asiaa valitettavasti vahvasti harkitseva). Sauvakävelijä ei lähtenyt Sappeeseen, koska luotto omaan kuntoon on rautaa ja sauvoilla ylämäet eivät haittaa. Sen sijaan saimme tänään mukaan sprinttitiimistä vahvistuksen, joka lähinnä tuli ilkkumaan meille muille ja juoksemaan ympyrää ympärillämme. Tuolla kvartetilla kuitenkin teimme aamulla siirtymän Sappeeseen ryhmämme korporaatioexekutiiviin limusiinilla, mistä kyydistä kiitokset vielä täältä bloginkin kautta!
Treeni oli juuri sopiva tähän paikkaan, kun maltoimme pitää rasituksen oikealla tasolla. Sappeen mäki noustiin ja laskettiin hissilinjaa pitkin 9 kertaa ja siitä tuli käsittääkseni elämäni ensimmäinen "verttitonni" niinkuin ammattipiireissä on tapana tällaista mäkitreeniä kutsua. NUTS:issa nousumetrejä on tarjolla tuohon treeniin verrattuna vielä nelinkertainen määrä.

Tässä vielä jahan ottama kuva todisteeksi Sappeen huipulta viimeisen nousun jälkeen.

NUTS-starttiin on tätä kirjoitettaessa aikaa melko tasan 12 vuorokautta. Jotain järkevää tekemistä pitää vielä miettiä loppuajalle. Tuskin enää verttitonneja silti. Yksi kevyt järvinen ehkä tulevalla viikolla vielä.

Ei kommentteja: