keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Ma-ke 17.-19.4. - Ovela kuin Eemeli

Olen tässä lepäillyt kolme päivää sunnuntain maksimaalisen järvenkierron jälkeen. Tänään sentään hölkkäilin reilun puoli tuntia matolla ja katselin kuinka vaeltajamuurahaiset tekivät selvää saaliistaan. Ovat kuulemma maailman tehokkaimpia saalistajia, mutta mittakriteerit olivat ihan pelleilyä. Hyvä ohjelma muuten, mutta ihan bullshittia vertailla jonkun muurahaislauman saalistustehokkuutta prosentteina vaikkapa tiikeriin. Hävettää myötähäpeän muodossa!

Ei nyt juoksu nappaa ja onneksi viikonlopun tuleva maratonretkeily antaa hyvän syyn "keventelyyn". Ensi viikolla sitten teen parannuksen, kunhan Lontoosta on nautittu.

Päätin kuitenkin nyt vihdoin blogissa ihastella ja tarkemmin kommentoida järjenjuoksun erikoisseuran RC Eemelin nerokkuutta ja taktista osaamista. Kuten olen joskus täällä blogissa kertonut, niin olen suurella vaivalla anonut osallistumisoikeutta RC Eemeli Cupiin 2017 ja niukasti pääsin mukaan. Hakemusta tehdessäni ei tietenkään ollut vielä tiedossa mitä lajeja Cupiin on tulossa, mutta luotin "Kestävyysjuoksun ja järjenjuoksun erikoisseuran" Cupissa olevan jotain kestävyysjuoksua tai vähintäänkin järjenjuoksua vaativia lajeja. Näinhän ei lopulta käynyt, vaan piposta nousi lista kaikkien aikojen typerimpiä lajeja.

No, tämän tilanteen kanssa oli elettävä ja osallistun kyllä Cupin kaikkiin lajeihin hakemuksessani mainituin rajoittein. Tietenkin brändini mukaisesti osallistun aina täysin ilman harjoittelua ja siitä tulee hauskaa, koska mukana on useita lajeja, joita en ole koskaan elämässäni tehnyt kertaakaan, tai sitten edellisestä kerrasta on yli 30 vuotta.
Lajit tänä vuonna ovat:
- Kahvakuula (Tempaus ja työntö; en ole elämässäni koskaan tehnyt yhtään tuollaista suoritusta, vaikka olenkin kuulaa muuten heiluttanut.)
- Sulkapallo (Olen pelannut elämässäni ehkä kaksi kertaa joskus yli 30v sitten; taidan osallistua squash-mailalla, koska sellaisen löysin jostain 80-luvun jäljiltä. Squashia olen pelannut paljon 80-luvulla ja olisin voittanut Squash-turnauksen.)
- Aulanko MTB maastopyöräily (En ole koskaan tehnyt enkä koskaan tee, eli tämä oli suljettu pois jo hakemuksessani ja en osallistu maastohesselöintiin.)
- Suunnistus 5km (Olen tehnyt kuntorastisuorituksia huonolla menestyksellä, joten tämä kyllä onnistuu.)
- Swimrun (Piti kyllä opetella uimaan talven aikana, mutta eipä tullut käytyä uimassa kertaakaan; onneksi kellukkeet ovat sallittuja.)
- Keihäskolmiottelu (Olen heittänyt puukeihästä lapsena, muistaakseni viimeksi kun olin 13 vuotta.)
- Rullaluistelu (En ole koskaan luistellut tai hiihtänyt rullilla.)
- Porrasjuoksu (Tässä ei kai mitään ihmeellistä taitoa vaadita, eli olen muuten vain huono…)

Ei nyt sitten lajien puolesta mennyt meikäläisellä ihan nappiin;-) Olen jotakuinkin varmasti kisan viimeinen jokaisessa lajissa, mutta sehän on vain hyvä. Mieleen nimittäin jäi hyväksymiskirjeen ikimuistoinen lause, jossa todettiin jotain tyyliin "..hyvä saada häntäpäähän lisää säpinää..".

Kun sitten mietin omia mahdollisuuksiani, niin totesin ne nollaksi jotakuinkin kautta linjan. Kuitenkin ajattelin, että kahvakuula ei varmaan vaadi mitään osaamista, vaan pelkkä raaka voima riittää. Ja voimaahan minulla on rutkasti enemmän kuin kenelläkään Eemelillä, joten tämän lajin olisin voittanut helposti ilman treeniäkin. Mutta Eemelit ennakoivat ylivoimani ja sijoittivat ovelasti kisan päällekkäin Lontoon maratoonin kanssa, joka oli hakemukseni liitteessä A erikseen ilmoitettu mahdottomaksi osallistua. Niinpä en nyt pysty ylivoimaani osoittamaan.
Siltä varalta, että joku Eemeli vielä ehdottaisi päivämäärän muutosta tai jotain ylimääräistä osallistumismahdollisuutta, niin minun on moraalini takia ehdottomasti kieltäydyttävä. Säännöt ovat säännöt, ja tämä nyt meni ohi. Ikävää tietysti menettää varma voitto. Ymmärrän kyllä Eemelien suunnitelman sijoittaa kisa päällekkäin Lontoon maran kanssa, koska Eemelien joukossa on erilaisia kahvakuulan erikoismiehiä ja kaikenlaisia CrossFit-ammattilaisia, niin olisihan se noloa hävitä Koikkarin Kuulamiehelle ihan 6-0. Mutta nyt siis Eemelit selvisivät tästä häpeästä. Ja minä torjun kaikki revanssiyritykset turhina "too little too late" yrityksinä.

Pääsen siis tänä vuonna osallistumaan kuuteen Eemeli-lajiin (muut paitsi kahvakuula ja MTB). Tavoitteeni on olla olematta viimeinen edes yhdessä lajissa.

Edit: Linkitän tänne jälkikäteen hienon RC Eemelin lehdistötiedotteen tämäm vuoden Cupista. Sen verran oli sinne kuitenkin eksynyt fake newsia, että tämä kahvakuula ei muka olisi päällekkäin Lontoon maratonin kanssa. No, ovathan ne peräkkäisinä päivinä, mutta Lontooseen pitää valitettavasti matkustaa vielä reaalimaailmassa, kun teleportation ei toimi. Niinpä hakemuksessani luki sanatarkasti kelpaamattomista päivämääristä seuraavaa: "Lontoon maratonin (22.-23.4.2017) kanssa päällekkäiset lajit,[...]".

3 kommenttia:

Jaavi kirjoitti...

Lontoo lähestyy. Jännityksellä odotan mitä tykkäät kisasta. Kun et oikein tykännyt Rooman maratonin metelistä, niin Lontoossa sitä meteliä riittää myös. Tosin onhan siellä kivaa musaa, juttelua ja hienot maisemat (välillä). Jään odottamaan raporttia ennen, aikana ja jälkeen. Sanohan Paulalle terveisiä. Mää nään sen 2021 vuonna, kun osallistun TAAS Lontoon maraan, kai.

pjh kirjoitti...

Yritän tästä hiljalleen alkaa päästä kisatunnelmaan, kun huomenna klo 04:00 pitäisi lähteä kotoa Helsingin suuntaan. Yritän ottaa sen irti tunnelmasta mitä otettavissa on;-)
Paula ei tule mukaan vaan joku muu on siellä hänen sijastaan.

pjh kirjoitti...

Tein pienen päivityksen kirjoituksen loppuun liittyen RC Eemelin uuteen lehdistötiedotteeseen.