lauantai 22. huhtikuuta 2017

To-la 20.-22.4. - Lontoon ennakko

Loppuviikkokin meni "töiden" parissa ja nyt oli helppo lintsata hölkät maratonin vaatiman ennakkolevon takia. Torstaina kävin sentään tekemässä Markon kanssa Pispalan porrastreenin, eli kävelyvetoja pisimmissä portaissa. Viimeisessä maksimivedossa Marko alitti 2min haamurajan, mutta minulla meni 2:02, joka tosin sekin oli reilu parannus ennätykseen. Oli vähän erilainen viimeistelytreeni kuin aiemmin.

Huonon kunnon ja muiden kiireiden takia ennakkokeskittyminen maratonille on ollut varsin surkea. Itse asiassa vasta eilen illalla aloin tutkia kymmeniä emaileja, joita olen talven ja kevään aikana saanut maratoniin liittyen. Vähän alkoi pelottaa, että toivottavasti Lontooseen ei tarvita mitään lääkärintodistusta, koska sellaisen hankkimisessa voisi tulla kiire. Mutta ei sellaista tarvittu.

Olisi kyllä kannattanut lukea nuo viestit ajoissa, koska se kaikkein tärkein viesti alkuvuodesta oli jäänyt lukematta! Siinä sanottiin isolla otsikossa "It is time to start training!". Minä olin vahingossa vaan pistänyt sen odottamaan myöhempää lukemista ja nyt taitaa olla liian myöhäistä. Onpahan syy huonolle suoritukselle valmis, kun olin missannut tärkeimmän ohjeen.

Nyt olen kotiutunut hotellille Lontoossa kohtalaisen rankan päivän jälkeen. Lähdin aamulla klo 4 linja-autolla Tampereelta ja sitten 12 tuntia meni matkoissa ja numeroiden haussa etc. Oli kyllä iloinen yllätys, että tähän matkaan kuuluikin kuljetus lentokentältä expolle ja sitten hotellille. Onneksi huomasin sen aika säkällä Heathrowssa. Sekin oli toki lukenut jossain viestissä. Matkatoimiston palvelu on kyllä pelannut hyvin.

Huomisessa juoksussa tavoitteena on lähinnä survival ja toivottavasti jollain lailla miellyttävä juoksu. Olisi hienoa, jos pystyisin kulkemaan juosten loppuun saakka, mutta jalat eivät kyllä tunnu hyvältä päivän harrastusten jälkeen. Puoliväliin menee varmaan ihan OK, mutta en ole ikiaikoihin juossut 30km lenkkejä, kun jalat loppuvat aina sen 20-25km jälkeen. Odotan vaikeaa viimeistä kolmannesta…

Lähden tunteella vintsaa tai vähän alle, ja menen 3:30-alitukseen tähtäävää vauhtia niin pitkään kuin se onnistuu (toivottavasti loppuun saakka). Siltä varalta, että menee kävelyksi, niin ostin exposta kännykkävyön ja ekaa kertaa otan kännykän mukaan juoksuun tunnelmien vangitsemiseen kameralla. Ekaa kertaa juoksen myös luomuna ilman mitään Garmineita tai muita mittareita, joten vauhtia voi sitten aina tarkkailla 5km välein väliaikapisteillä.

Nyt pitää jatkaa viesteihin tutustumista ja alkaa tutkia reittiä;-) Kuulemma lähdetään hotellilta lähtöpaikalle klo 7:30 ja startti on joskus klo 10 jälkeen, joten aika pitkä jaloittelu on siinäkin edessä. Onneksi sentään telkkarissa BBC:n säämies juuri sanoi, että sää on huomenna maratonille ideaalinen.

2 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Heureka! On ollut vaikea päästä hyvään maratonfiilikseen, kun ei pysty juoksemaan omalla tasollaan. Mutta nyt vielä kisa-aamuna tilannetta pohtiessani löysin missioni tälle päivälle. Reitillä on kohta, jossa 20-22km väli ja 34-36km väli kulkevat samaa tietä vastakkaisiin suuntiin. En toki ole varma onko siinä jotain puita tai katsojia välissä, mutta lähden nyt siitä olettamuksesta, että vastaantulijat pääsee näkemään esteettömästi.
Tavoitteeni kisassa on nähdä Bekele tuolla pätkällä! Siinä tuleekin ajanvietettä koko matkalle, kun voi laskea mielessään mitä vauhtia silloin pitää juosta. Sehän nimittäin riippuu paljon siitä, että kuinka kauan minulla menee lähtöviivan ylitykseen. Minun pitää vain sitten olettaa, että Bekele pääsee lähtöviivalle kaatumatta melko nopeasti, koska itse en ole sitä varmuudella näkemässä. Aikaikkuna johon pitää osua on siis noin 5 minuuttia puolimaratonin kohdalla. Yess!!

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta kuin Bekeleä jahtaamaan!

Kommentoi Marko