maanantai 10. huhtikuuta 2017

Ma-Su 3-9.4. - Romahdus + viikko 14

Toivoisin, että kulunut viikko vihdoin sai minut järkiini, mutta varmaa se ei vieläkään ole. Ja ei edes kovin todennäköistä, koska tämä on jatkunut lievemmissä muodoissa jo vuosia. Juoksu vaan ei onnistu, ellei jotain radikaalia muutu. Takareidet olivat viikolla ihan pois pelistä vaikka edelliset viikot olivat jotenkin sentään sujuneet. Tiedän, että en ole osannut selittää ongelmaa, mutta en ymmärrä sitä itsekään. Jotain fundamentaalia vikaa on takareisien lihaksistossa ja/tai hermostossa.

Tänään (su) järvenkierrolla juoksin Jannen ja Mjevin kanssa noin 15km hieman alle vintsaa, mutta meno oli ihan toivotonta ekasta askeleesta alkaen. Luovutin homman Tesomalla, kun jalat vaan eivät totelleet mitään komentoja. Loppumatkan taivalsin yksin kävely-hölkkää ja vintsan keskari kääntyi sinne 5:18/km-hujakoille.

Alkuviikollakaan en saanut ainuttakaan onnistunutta treeniä tehtyä. Ei vaan pysty. Muutama huono hölkkä matolla vaan.

Lontoon maratooniin on 2 viikkoa aikaa. Mielessä on jo vakavasti käynyt se ajatus, että kokeilisinko minkälaisen ajan saisi reippaalla kävelyllä. Pystyisinkö kävelemällä menemään alle 5h? Tämä siis tarkoittaa ihan oikeaa reipasta kävelyä ilman harjoittelua, eikä mitään kilpakävelyä. Tämän päivän kokemuksen perusteella ei ole mitenkään mahdollista, että pystyisin juoksemaan tuon matkan läpi. Olisihan tuo kävelykin uusi kokemus, mutta ei se nyt ihan sitä ole, mitä Lontoosta odotin.
Parturissa käydessäni tuli Lontoon matka puheeksi ja parturi kysyi, että kai minä sitten otan kuvia matkalla. Tuo voisi olla toinen idea, että otan selfien kaikkien nähtävyyksien kohdalla…

Lontoon jälkeen on vain kaksi vaihtoehtoa:
- Vaihtaa juoksutavoitteet johonkin muuhun lajiin
- Käydä takareisien puukotuksessa (mikä ei edes välttämättä auta). On vaan niin vaikeaa mennä puukotukseen, kun ei ole kovia kipuja ja ei tiedä auttaako se. Oravakin on jo 72v, eli uskaltaakohan sinne mennä…

Viikko 14 (3.-9.4.2017)

Juoksua 69km (5:16/km)
Liikuntaa yhteensä 6h 05min.

Paska viikko.

Ei kommentteja: