sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

La-su 4.-5.6. - Palauttelua + viikko 22

La 3km, 18min

Ap: lepo.

Ip: vr 3.3km, 18:23, 5:34/km.

Kävin illalla tunnustelemassa pienen hölkän. Jalat olivat aika voimattomat ja vauhti onnetonta. Totesin, että huomenna ei varmaan kannata pitkistä yrittää. Hauskaa oli kuitenkin, että Garmin piippasi iloisena, että recovery check on "good". Mitähän pitäisi tehdä, että mittarin mielestä palautuminen ei olisi huippua?

Su 13km, 1h 11min

Ap: jalkateräjumppa 40min + kevyt 13.3km, 1:10:56, 5:20/km.

Jätin siis järvenkierron väliin, mutta lähdin kuitenkin lyhyemmälle lenkille kavereita vastaan. Juoksin Rosendahlille ja odotin siellä hetken vintsaaja-porukkaa juosten sitten muiden mukana loppumatkan takaisin Porschelle.

Perjantain satasesta oli lenkillä kulunut noin 34 tuntia. Tärkeimmät huomiot nykytuntemuksista:
1. Oikea lonkka/pakara on kipeä. Tämä on luultavasti parin määräviikon rasituksen tulosta eikä tullut mistään yksittäisestä lenkistä. Ei vaikuta pahalta, mutta pitää olla varovainen.
2. Kaksi varpaan kynttä irtoaa. Toinen olisi lähtenyt muutenkin ja oli kipeytynyt jo aikaisemmin.
3. Mitään lihaskipuja ei ole eikä muutenkaan isompia ongelmia (rakkoja tms).
4. Perusvauhti on ilmeisesti jalkojen väsymyksen takia pudonnut melkein 30s/km. Askelpituus yksinkertaisesti on lyhentynyt. Toivottavasti voima palautuu nopeasti ja vintsan hölkkävauhti palaa.
5. Syke on alhaisempi kuin koskaan. Nytkin tänään sykekeskari oli 118!! Sanoisin, että satasen jälkeen kaikki sykkeet ovat olleet ainakin 10 pykälää tavallista alhaisemmat. Aamulla ennen lenkille lähtöä seisoskellessa syke oli 43, mikä on minulla yleensä alhaisin mahdollinen leposyke. Vetsku osasi heti sanoa, että alhainen syke kertoo hyvästä kunnosta ja treeniä on lisättävä.

Ip: lepo.


Viikko 22 (30.5.-5.6.2016)

Juoksua 158km (keskari 5:37/km).
Liikuntaa yhteensä 16h 10min.

Toinen peräkkäinen määräviikko. Tai eihän tällä viikolla muuten määrää ollut kuin perjantain 2x50km. Tiistaina oli lisäksi tehoharjoituksena hyvin onnistunut Niihaman Trail Cup -osakilpailu, joten hyvä viikkohan tämä oli.

Selvisin mielestäni hyvin satasen päivän kokeilusta vaikka juoksinkin hyvin hitaasti. Silti se oli rankkaa ja en oikein osaa vetää siitä mitään johtopäätöksiä tulevia suunnitelmia varten. En osaa vielä keksiä suunnitelmaa alkavalle viikolle, mutta pari päivää otan hyvin kevyesti ja yritän palauttaa vauhtia normaaliksi ennen seuraavaa määrärypästä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juoksu.
Oman kokemukseni mukaan alhaisessa sykkeessä ylipitkän jälkeen on puolet kunnon nousua ja puolet väsymystä, eli kone ei jaksa heti ottaa kierroksia. Maltillisesti siis eka viikko niin palkinto odottaa.