sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Viikko 52 (25.-31.12.2017) - Vuosi 2017 paketissa

Juoksua 94km (5:28/km)
Liikuntaa yhteensä 8h 35min.

Vuoden viimeinen viikko on suoritettu kunnialla ja ensi viikolla voi sitten taas kuvitella aloittavansa loistavan uuden vuoden.

Viimeisen viikon kohokohdat olivat:
- Tapanintonnit Pirkkahallissa, eli 4x1000m + 2 x 300m. Toistaiseksi ei paljon ajoista viitsi puhua, mutta kaikki meni reilusti alle vintsaa. Ehdottomasti kehittävä treeni. Jopa mukana eka alle 4min tonni sitten viime kevään! Edellisestä alle 4min-kilsasta oli tosiaan kulunut yli 9kk (!!!!), kun maaliskuun lopussa gallardon kanssa juoksin tonnin vetoja hallissa. Tästä se lähtee…
- Torstaina ylimääräinen järvinen Tapin ja Paulin kanssa. Talvinen loska-alusta oli aika surkea, mutta hitaasti mennen hölkkä onnistui.
- Perjantaina 12 x 200m Markon kanssa hallissa. Vauhti ei päätä huimannut, mutta jo valmiiksi hieman ärtynyt oikea pakara/lonkka ei tykännyt hyvää. Sain kuitenkin sekunnilla parannettua keskaria vuoden ekasta yrityksestä pari viikkoa aiemmin.
- Sunnuntaina vuoden viimeinen järvinen jäätyneellä epätasaisella alustalla. Ja onnistuin ottamaan talven ekat lipat 200m ennen Porschelle saapumista ja ei se ainakaan oloa paremmaksi tehnyt.

Vuoden 2017 järvenkiertojen määräksi minulle tuli kelvolliset 30 kpl. Se tekee yhteensä 271 järvenkiertoa aikojen alusta laskien sen jälkeen, kun ekan kerran kiersin järven vuonna 2002. Epävirallisen 2017 järvenkiertokisan murskavoitto meni siis gallardolle, joka teki uskomattoman ennätyksen 48 kierrolla! Oma ennätykseni oli 37 kiertoa viime vuonna ja pidin sitä jo aika kovana määränä... Myös Mjev teki tänä vuonna jonkun kunniallisen tuloksen ja ainakin enemmän kuin minä, mutta kirjanpito hänellä on ilmeisen epämääräistä.
Eihän tässä ole kuin yksi mahdollinen tapa reagoida tilanteeseen: Käytin 100-listani toiseksi viimeisen vapaan slotin asettamaan tavoitteeksi #99 kiertää järvi 50 kertaa kalenterivuoden aikana. Ensi vuonna se ei varmaankaan onnistu muiden tavoitteiden takia, mutta joskus kuitenkin. Esim. vuosi 2023 vaikuttaisi juuri sopivalta tämän ennätyksen murskaamiseen.

Vuosi 2017 oli toivottavasti juoksualamäkeni kulminaatiopiste, kun vuosikilsoiksi jäi säälittävä 2400. Tuo on yli 1000km huonompi määrä kuin minään vuonna sen jälkeen, kun säännöllinen juoksuharrastukseni alkoi. Tietenkin iso syy tuolle määrälle oli hamstring-leikkaus elokuussa ja siihen johtanut vaivakausi ja sitä seurannut toipuminen. Mutta toisaalta nyt on kyllä uusilla jaloilla ihan perusteltua toivoa, että ensi vuosi olisi selkeästi parempi. Tosin tällä hetkellä ei siltä jaloissa tunnu.

Osoituksena äärimmäisestä sitoutumisesta juoksutavoitteisiin huomenna alkaa sitten tipaton vuosi, eli todella vakava yritys vielä kerran päästä juoksijan BMI-arvoihin (~20). "Tipaton" tässä tapauksessa tarkoittaa nimenomaan tipattomuutta kotona, missä viinin iltatissuttelu tuo minulle niitä ei-toivottuja kaloreita. Tipattomuus ei koske satunnaisia tilaisuuksia/tapahtumia kodin ulkopuolella, eli ulkoinen sosiaalinen paine ei ole tässä ongelma. Tällaisia poikkeuksia on käytännössä ehkä 1-3 vuodessa ja niillä ei ole mitään vaikutusta kokonaisuuden kannalta.
Ja tietenkin muistetaan se meidän naisia suosivan yhteiskuntarakenteemme fakta, että miehen vuosi on 11kk, joten tipaton päättyy 1.12.2018.

Hyvää uutta vuotta kaikille säännöllisille ja satunnaisille blogin seuraajille!

4 kommenttia:

Mjev kirjoitti...

Tutkin kirjanpitoa ja sain laskettua 36 järvenkiertoa vuodelle 2017.

jotusu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
jaha kirjoitti...

Meinas kommentti mennä vaimon piikkiin. :)
Kirjaudutaanpa siis omalla tunnarilla ja yritetään uudestaan...
Sitä vaan, että onko aikajakso järvenkierroissa tuo miehen vuosi?

pjh kirjoitti...

Hmmm. Hyvä pointti, mutta tilastojen selkeyden vuoksi urheilusuorituksissa käytän normalisoituja kalenteriaikoja, eli ihan universaalia vuotta. Muutenkin vahvana sukupuolineutraalisuuden puolestapuhujana ylenkatson takapajuisia urheilulajeja, joissa stereotyyppisesti edelleen naisia pidetään kestävyydeltään heikkoina ja heille pitää olla erilliset helpotetut reitit ja lyhennetyt matkat (kuten vaikkapa hiihto tai suunnistus). Ehkä nämäkin lajiliitot vielä lähivuosina siirtyvät nykyaikaan;-)