sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Viikko 1 (1.-7.1.2018) - Satasen viikko

Juoksua 105km (5:40/km)
Liikuntaa yhteensä 13h 20min.

Vuoden eka viikko päättyi järviskaksariin, eli molempina viikonlopun päivinä pitkis talvikelissä enemmän tai vähemmän liukastellen. Ei nyt helppoa ollut, mutta meni läpi kuitenkin hitaasti raastaen. Lauantaina meitä oli vain minä ja Mjev koko kierroksella, mutta sunnuntaina sitten Marko ja Tappi vielä lisänä.
Ja eka viikko ylitti heti 100k-paskarajan! Edellinen 100k-viikko olikin jo lähes vuosi sitten helmi-maaliskuun vaihteessa ja kokonaisuutena niitä tuli viime vuodelle vain kolme. Tänä vuonna on pystyttävä paljon parempaan.

Off-topic: Kivijalkakaupat boikottiin!

Tämän sunnuntai-päivän muiden kokemusten perusteella lisään Uuden vuoden lupausten listaan tipattomuuden lisäksi myös kaupattomuuden. Minähän toki normaalistikin vihaan kaikenlaisten ostosten tekoa enemmän kuin juuri mitään, mutta en ole vienyt asiaa tarpeeksi pitkälle. Tänään ajattelin hoitaa pari pikaista ostosasiaa iltapäivällä: Hae läppärin suojalaukku Iinalle Powerista ja samalla vihdoinkin Garmin FR 935 siitä XXL:stä Powerin naapurista. Ajattelin, että tuo hoituu helposti vartissa, kun riittää, että kävelee sisään, maksaa ja kävelee ulos.

No, ensin hain Powerista sen laukun ja lähestyessäni asiakaspalvelijaa valmistuduin jo Powerin erikoisuuteen keskittymällä toistamaan sanaa "ei". Powerissa nimittäin *aina* yritetään myydä kaikkea muuta roinaa ostit sitten mitä vain. Ja tosiaan heti tuli kysely, että mikä puhelinliittymä minulla on. Vastasin, että en jaksa vaihtaa vaikka olisikin parempi tarjous. Myyjä ei tietenkään luovuttanut, vaan silti kertoi uuden tarjouksen ja olihan se hyvä. Jokin mielenhäiriö sai minut ajattelemaan, että vaihdetaan sitten koko perheen 5 liittymää! En ollenkaan ajatellut itsestään selvää asiaa, että siinähän sitten nykerretään niitä uusia sopimuksia ja muita papereita melkein tunti!
Hyvä liittymäkauppa tuli, mutta verenpaine oli tapissa, kun lopulta pääsin kaupasta pois.

Onneksi XXL:ssä oli helppo tehtävä. Hae FR935 hyllystä ja kassan kautta ulos. Mutta eihän sitä ollut missään hyllyssä, vaan lukkojen takana kaapissa, ja piti siis löytää asiakaspalvelija. No jonotin ensin väärään asiakaspisteeseen ja sitten toiseen ja vaikka edellä oli vain pari asiakasta, niin huolella siinä yksikin valitsi suksia varmaan puoli tuntia! Minun palvelemiseni kesti 30 sekuntia, eli kaapin avaamisen verran. Mutta sain siis tähänkin melkein tunnin kulumaan!

Tästä lähtien ruokakauppa on ainoa kauppa missä käyn muuta kuin äärimmäisessä hädässä. Olen ollut laiska siirtymään isommin nettikauppojen käyttöön, koska se vaatii etukäteissuunnittelua, mutta nyt se on tehtävä. Kivijalkakaupan aika on lopullisesti ohi! Konsepti ei vaan toimi. Mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle pystyn olemaan käymättä missään muussa kaupassa kuin Koikkarin bonuskaupassa.
PS. Sain liittymäkaupassa Poweriin lahjakortteja ja ne on kai pakko käydä siellä tuhlaamassa. Jos kuitenkin joku lukija on suunnitellut ostavansa Powerista jotain tammikuussa, niin minä myyn 120 euron edestä lahjakortteja satasella. Sitten ei tarvitsisi edes siellä käydä...

3 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

Perusprinsiippi #3 helpottaa kummasti kivijalka-asiointia eli ei koskaan myyjien ja kassojen tyrkyttämiä kytkyjä eikä tyrkkyjä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta kuin lahjakorteilla Momentumit hankintaan! ;)

t. gallardo

pjh kirjoitti...

No Momentumit tietenkin! Miten ei heti tullut mieleen...
Hauska on muuten ollut huomata, kun entinen operaattori pommittaa tänään koko perhettä uusilla tarjouksilla toistuvasti, että "älkää vaihtako!!". Yllättäen uusi tarjous vanhalta operaattorilta on täsmälleen sama kuin se minkä otin. Too little, too late. Ja lisäksi otin jo ne lahjakortit, joten ei enää pysty perumaan;-)