sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Viikko 49 (3.-9.12.2018) - Loppukiri järvisisissä

Viikko 49: Juoksua 117km (5:33/km)
Liikuntaa yhteensä 12h 00min.

Ma
Ap: lepo
Ip: lepo

Ti
Ap: kuntosali 40min + kevyt 6km
Ip: kevyt 10km

Ke
Ap: lepo
Ip: kevyt 7km

To
Ap: järvinen 26km
Ip: lepo

Pe
Ap: kuntosali 30min + kevyt 10km
Ip: kevyt 5km

La
Ap: järvinen 27km
Ip: lepo

Su
Ap: järvinen 26km
Ip: lepo

Kulunut viikko sujui ihan kivasti, koska hölkkäkilsoja tuli hyvin ja sain aikaiseksi taas kaksi progressiivista jalkatreeniä kuntosalilla. Tuo jalkojen kokonaisrasitus tarkoitti myös sitä, että tänään viikon kolmannella järvisellä loppui reisistä taas puhti kokonaan ja hölkkäilin toisen puolikkaan omaa vauhtiani kovempien vintsaajien pitäessä parempaa vauhtia (muukin joukko tosin ilmeisesti hajosi matkalla).

Tämän päivän järvisellä rasitusta lisäsi myös liukastelu jäisellä alustalla melkein koko matkan. Minulla oli kyllä nastalenkkarit jalassa, mutta olosuhde oli niin hankala, että vanhat Icebugit eivät enää pärjänneet. Ne lentävät nyt roskikseen heti, kun saan vain uudet valittua ja tilattua. Tarkastin Icebugien nastat ja kyllä niissä vielä yli 60% nastoista oli jäljellä, mutta ilmeisesti ne vaan ovat jo liian kuluneet. Kengille tuli käyttöikää vähän yli 10 vuotta ja kilsoja reilu 1600, joten hyvin ne palvelivat!

Vauhtijuoksua ei tällekään viikolle tullut metriäkään, mutta ehkä sitten ensi viikolla… Muuten juoksutuntuma oli ehkä aavistuksen parempi kuin edellisinä viikkoina ja takareiden vamma ei ole ollut yhtä äkäinen. Suunta on siis oikea!

Tänään tuli järvisten määrässä tänä vuonna jo täyteen 54 ja edellinen ME on rikottu aikaa sitten. Lisäksi näyttää lähes varmalta, että kukaan Vintsaajista ei minua enää rehellisin keinoin tänä vuonna ohita. Siltä varalta, että joku kuitenkin yrittää, niin muistutan eräästä erittäin tärkeästä sääntöjen kohdasta, johon kiinnitetään mahdollisessa tarkastuslaskennassa erityistä huomiota. Säännöissä siis sanotaan, että järvenkierroksi lasketaan suljettu lenkki Pyhäjärven ympäri. Jos lenkki esim. jää 10m vajaaksi, niin se ei kelpaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kellon käynnistyksen ja pysäytyksen välisenä aikana kuljettu "jälki" muodostaa suljetun lenkin. Tämä saattaa tuntua triviaalilta, mutta se ei todellakaan ole sitä! Olen järvisillä todistanut useamman kerran vajaita lenkkejä, mutta en ole niihin vielä puuttunut;-)

Normaalisti Porschelta lähdettäessä lenkki myötäpäivään järven ympäri on turvallinen ja tuottaa käytännössä aina suljetun lenkin. Toki sen varmistamiseksi itse juoksen alkupätkällä varmuuden vuoksi zikzakkia kävelytien laidasta toiseen, jotta sitten samaa reittiä takaisin tullessa reittiviivat ihan varmasti leikkaavat toisensa. Ohessa esimerkki tuosta turvallisesta lenkistä, jossa siis alussa ja lopussa on päällekkäin osuva yhteinen pätkä.


Mutta sitten joskus (kuten tänään väsyneenä) oikaisen Porschelle toista reittiä, jolloin tuota päällekkäistä reittiosuutta ei tule. Tällöin on kriittisen tärkeää varmistaa juoksun lopussa, että ennen lenkin loppua juoksee varmuudella lenkin alkupätkän yli. Oheisessa kuvassa on esimerkki kuinka hoidin lenkin sulkeutumisen tyylkkäästi tänään.


Tapin lenkit ovat melko turvassa, kun hänellä tulee käytännössä aina vastaava päällekkäinen osuus. Samoin gallardon lenkit Porschelta, kun hän ei juurikaan oikaise. Sen sijaan pahin uhkaajani mjev on sitten jo ihan toinen juttu. Jos lähtee aamulla Hämeenpuistoa etelään ja sitten lenkin lopussa tulee suoraan Pirkankatua lännestä kotiin, niin mahtaakohan lenkki sulkeutua?

Tulevalla viikolla toivon päseväni halliin tekemään jotain vetoja, mutta ei se ole pakkomielle, joten en mene jos ei huvita. Kuntosali on prioriteettina ja jalkojen kuntoa pitää tarkkailla. Ja Tappi on lisäksi speksannut tuplajärvisen sunnuntaille, joten siihen on pakko kevennellä, jos aikoo oikeasti päästä sen läpi.

Ei kommentteja: