sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Viikko 52 (24.-30.12.2018) - Puolikas tuplajärvinen

Vuoden viimeinen viikko oli mollivoittoinen. Oikea takareisi on ärtynyt pahaksi ja eihän tällä oikein voi juosta, mutta onneksi oma laahustamiseni ei paljon enää juoksua muistuta. Kuntosalit jätin suosilla väliin, kun toisella jalalla ei voi tehdä mitään. Pakko on nyt lähteä testaamaan uuden työnantajan työterveyden kattavuutta, kun ei tämä jalka enää itsestään parane.

Jouluaattona kävin perinteisellä Harhan joululenkillä ja meitä oli mukana jopa kuusi(!!) hölkkääjää starttaamassa Nallekarhuntieltä klo 7 aamulla. Kangasalan harju kierrettiin erittäin rauhallista vauhtia ja Ruotsin vieras Pauli otti hienon kuvankin matkalla (ja siksi ei itse ole kuvassa). Onpa hienoa miten tämä perinne on kestänyt ja kivahan tuolla taas oli juosta jo 12. kerran! Lämpimät kiitokset Harrille tämän juoksun vuosittaisesta järjestämisestä!


Joulupäivänä kävin Tapin kanssa joulujärvisellä tarpomassa pöperölumessa, mihin Tappi uhrautui saadakseen minut suostumaan tammikuun vegaanihaasteeseen. Näin kuitenkin sain exceliin järvisen numero #58. Ei mennyt kipeällä jalalla helposti, mutta meni kuitenkin. Kun harjoituspäiväkirjaa selasin, niin onhan minulla joulupäivän aamulenkkikin kuulunut ohjelmaan jo 13 vuoden ajan siten, että vain kerran se on jäänyt väliin (eli tusina tässäkin täynnä)! Ei toki aina pitkis, mutta ihan kunnon lenkki kuitenkin aina.

Sitten yritin parannella joulun ajan jalkaani pitämällä neljä päivää täyslepoa. Ei se auttanut.

Sunnuntaina piti juosta tuplajärvinen ja saada 60 järvenkiertoa täyteen. Lähdin optimistisesti matkaan kotoa klo 7:10 ja saavuin Werstaalle hyvissä ajoin ennen klo 8. Tappi ja gallardo lähtivät vetämään kierrosta, mutta varsin nopeasti oli selvää, että oikea jalka leikkaa kiinni. Pyynikille saakka olin vielä optimistinen, mutta Ratinassa proffan liityttyä joukkoon päätin, että tupla jää puolikkaaksi, koska jalka oli tulessa nilkasta pakaraan saakka. Olkoon sitten vuoden lukema 59 ja se jäisi minun ikuiseksi ennätyksekseni.

Lenkin jälkeen iltapäivällä vegaani-coachini Tappi kävi tuomassa minulle Lidlin starttipaketin vegaanielämään. Minullahan on siis todellakin tarkoitus elää tammikuu tipatonta Aino-vegaanielämää. Olen erittäin kiitollinen starttipaketista, jolla selviän uudenvuodenpäivästä. Lisäksi Ella-tyttäreni lupautui opastamaan minua maanantaina (=huomenna) Tampereen vegaanilounasravintoloiden saloihin, joten sen avulla varmaankin selviän työpäivät tammikuun ajan. Katson nyt jo optimistisesti tulevaisuuteen.

Vegaanisen starttipaketin luovutus.

Tietenkin vielä on yksi päivä jäljellä vuotta 2018 ja yksi järvinen puuttuu lukemasta 60… Toisaalta jalka on surkeassa kunnossa ja huomenna on vielä työpäivä. Eiköhän tämä 59 kelpaa!!


Viikko 52: Juoksua 72km (5:59/km)
Liikuntaa yhteensä 7h 10min.

Ma
Ap: jouluhissuttelu 11km
Ip: lepo

Ti
Ap: joulujärvinen 29km
Ip: lepo

Ke-la
Ap: vammalepo
Ip: vammalepo

Su
Ap: puolikas tuplajärvinen 31km
Ip: lepo

Ei kommentteja: