maanantai 7. tammikuuta 2019

Viikko 1 (31.12.2018-6.1.2019) - Vuosi 2018 paketissa

Vuoden 2019 kilsasaldoksi tuli lopulta 4578km, mikä on määrällisesti ihan OK. Järvisiä on nyt takana 330 kappaletta ja maaginen 1000:n raja lähestyy kovalla vauhdilla. Valitettavasti juoksu ei missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan ja vk:ta en juossut koko vuonna oikeastaan lainkaan. Tasan 1% noista kilsoista meni alle 4:00/km-vauhdilla ja 10% alle vintsaa. Eli oli kyllä melkoinen hölkkävuosi! Ja ei ole syytä olettaa, että alkanut vuosi olisi tältä osin parempi.

Pienenä lohtuna kuluneena vuonna projekti NUTS kuitenkin meni läpi ja sen treeninä tuli samottua paljonkin lenkkejä. Samalla pitkä-hidas linjalla siis jatketaan, mutta kyllä takaraivossa on edelleen pieni toive juosta edes vähän kovemaa välillä.

Uuden vuoden aloitin lähes juoksuttomalla viikolla, kun oikea jalka on päässyt varsin huonoksi. Tosin lepo ei ole oleellisesti ennenkään auttanut ja tuskin nytkään. Kävin pari kokeilevaa hölkkää tekemässä, ja lisäksi pari kuntosalia ja aloitin taas crosstrainerin polkemisen.

Viikko 1: Juoksua 19km (5:39/km)
Liikuntaa yhteensä 5h 10min.

Tammikuusta on 20% kulunut ja tähän saakka tipaton vegaanikuukausi on pitänyt. Kuten aiempaan kirjoitukseeni jo kommentoin, niin olen jopa vaihtanut Aino-vegaanin tammikuun ihan aitoon täysvegaaniin. Ajattelin, että samalla rahalla voi suorittaa homman kunnolla.


Teen tässä samalla tutkimusta kuinka vegaanius vaikuttaa kunnon kehittymiseen. Siihen sopii hyvin tämä jalan palauttelu jättämällä treeni pois tai ainakin minimiin. Minullahan on tutkijan koulutus ja tiedän kuinka tärkeää tutkimuksessa on vakioida testiympäristö ja kohdistaa tutkimus vain haluttuun muuttujaan. Jos treenaisin, niin se saattaisi vaikuttaa kuntoon ja näin ollen en pystyisi erottamaan vegaaniuden vaikutusta. Nyt saan hyvää puolueetonta tietoa siitä kuinka juuri vegaanius/tipattomuus vaikuttaa. Jos en tammikuun lopussa ole kovassa kunnossa, niin minulla on ainakin hyvä syy todeta, että vegaanius/tipattomuus on turhaa.

Alkavallakin viikolla siis pari kuntosalia, crosstraineria ja vähän juoksuakin.

Ei kommentteja: