sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Viikko 3 (14.-20.1.2019) - Viikko meni taas ohi

Viikko 3: Juoksua 13km (5:28/km)
Liikuntaa yhteensä 5h 05min.

Tilanne jalan suhteen ei ole parantunut, mikä ei todellakaan ole yllätys. Vain ortopedi saattaisi kuvitella, että juoksuttomuus voisi auttaa vammasta toipumista. Ja silti minäkin olen uskossani niin heikko, että välillä yhä lankean ortopedien höpötyksiin ja kokeilen lepoa. On taas aika ottaa järki käteen.

Pidin siis taas käytännössä juoksuttoman viikon, eli vain yhtenä päivänä hölkkäilin lyhyttä reittiä työmatkat. Pienintäkään positiivista vaikutusta ei tästä levosta seurannut. Alkavalla viikolla alan taas juosta työmatkoja, mutta jatkan lyhimmän reitin käyttöä. Viiden kilsan lenkki ei vielä ole kovin paha, ja jos sellaisia saa riittävästi kasaan, niin ehkä siedätyshoito tehoaa.

Juoksuttomuus syö motivaatiota aika paljon ja vähiin jäi muukin liikunta. Sentään kolme kuntosalikäyntiä ja pari crosstraineria sain väännettyä. Toukokuun Karhunkierros alkaa näyttää aika pahalta, jos ei tässä pian taas saa lenkkejä tehtyä. Nuorempana olisin kyllä tällä jalalla treenannut pitkiäkin lenkkejä, mutta ei sitä nyt vaan viitsi…

Vegaaninen tammikuu on kuitenkin jatkunut ja katson jo olevani jonkinlainen auktoriteetti Tampereen vegaani-skenessä. Ajattelinkin nyt jakaa vegaanitietoutta mahdollisille aloittelijoille. Eli vegaaniruokailun ranking 20 päivän vankalla kokemuksella:
1. Zeytuun (Kuninkaankatu). Useampi käynti ja aina hyvä palvelu ja ruoka.
2. Katmandu (Hämeenkatu). Erittäin maukas ruoka usealla käynnillä.
3. Muusa (Satakunnankatu). Aivan loistava vegaaninen brunssi! Nostaisin ylemmäs, mutta olen vain kerran käynyt ja lounasta ei ole testattu.
4. Sitko (Näsilinnankatu). Hyvät vegaaniset pizzat.
5. Tammer Trattoria (Satakunnankatu). Erinomainen vegaanipizza ja jotain muutakin hyvää. Miinuksena se, että tilauksen tekeminen on vaikeaa, kun tarjoilijat eivät tiedä mistään mitään.
6. Gopal (Kuninkaankatu). AIVAN PASKAN TÖRKEÄT HINNAT! Menin sisään ja kasasin ruoan seisovasta pöydästä ja en enää kassalla viitsinyt lähteä pois, kun olen niin kiltti. Tuplasti kalliimpi kuin kaikki edelliset (siis 100% lisää hintaa). Ruoka saattoi olla ihan OK, mutta en pystynyt keskittymään siihen, kun vaan v*tutti se hinta koko syömisen ajan. Lupaan että en koskaan enää mene Gopaliin enkä mihinkään muuhunkaan G:llä alkavaan vegaaniravintolaan!

4 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

Harmi tuosta Gopalista, kun taisin sitä oikein erikseen suositella. En huomannut sanoa, että lautasen täytössä tulee olla huolellinen saadakseen hinnan jäämään järkevälle tasolle. Loistavaa kuitenkin huomata, että haaste on voimissaan! Jalkoihin en osaa kuin toivoa, että tulisivat kuntoon. Kuuluisa ortopedin diagrammi on varmaan käyty jo moneen kertaan läpi.

Olli kirjoitti...

Kuulemma Tulliklubilla on myös erinomainen (ei omaa tietoa) vegaanilounas, joka kannattanee käydä lisäämässä listaan oikealle kohtaa.

ps. Lepo on kuitenkin aina parempi kuin pakkolepo :)

pjh kirjoitti...

Tappi, tuo kommentti Gopalin lautasen täytön varovaisuudesta on vain toinen tapa sanoa, että ruoka on tuplasti kalliimpaa kuin muualla. Eli jos sitä ottaa vain hyvin vähän (eli puolet siitä mitä muualla), niin sitten saa samaan hintaan.
Tulipa ainakin elämäni kalleimmat riisit;-)
Onneksi sentään juomaa ei hinnoiteltu punnitsemalla, niin vesi ei maksanut yhtä paljon kuin shampanja.
Mutta vegaanihaaste voi hyvin ja uskallan jo nyt luvata, että en lipeä kaidalta polulta!

pjh kirjoitti...

Olli, kiitos vinkistä! Otanpa Tulliklubin heti huomiseen ohjelmaan, jos vain pakkanen hieman hellittää ja uskallan noin pitkälle kävellä.
Ja tsemppiä sinulle pakkolepoon!! Kyllähän minulla tosiaan tilanne on suhteessa ihan hyvä;-)