maanantai 19. joulukuuta 2016

Ma 19.12. - Joulukuusilenkki

Ma 8km, 43min

Ap: crosstrainer 40min.

Aamupolkaisu. Oli todella raskasta ja olisi pitänyt levätä eilisen jälkeen. Jouduin jopa pitämään pienen tauon puolimatkassa.

Ip: kevyt 8.1km, 43:21, 5:21/km.

Iltalenkki hakemaan joulukuusta. Todella liukasta ja nastoillakin piti olla varovainen.

Minulla on jouluna kolme perinteikästä lenkkiä, joista tämä oli ensimmäinen:
1) Hölkkä kiertotietä Prismaan ostamaan joulukuusi, ja sitten jotenkin sen raahaaminen kotiin noin 1500m:n matkan. En laske tuota raahausta treenikilsoihin mukaan.
2) Jouluaaton aamulenkki Harhan kanssa. Pitääkin alkaa jo kevennellä tätä repäisyä varten… Harha vetää aina alun niin kovaa.
3) Joulupäivän tai Tapanin pitkä lenkki. Se onkin sitten vuoden viimeinen järvenkierto.

Nyt on ensimmäinen noista kolmesta tehty. Tuli ostettua varmaan hienoin (ja painavin) joulukuusi koskaan! Tai ainakin sinne top-5:een. Ella on kotona käymässä Maltalta ja pyysi joulukuusen asentamista jo etukäteen, niin saa joulutunnelmaa pitempään ennen paluuta Maltalle. Isä tottelee ja kuusi koristellaan huomenna!

Pitää vielä palata lempiteemaani, eli Ylen ylenpalttiseen taakkaan veronmaksajille. En jaksa olla ihmettelemättä, että kansa sietää tätä tuhlausta väärin periaattein. Monien epäkohtien joukossa eräs iso ongelma on ollut ihan käsittämätön ja olen epäillyt jopa omaa mielenterveyttäni. Miten on mahdollista, että Yle promoaa Facebookia, Twitteriä ja Youtubea ja jakaa kontenttiaan siellä? Siis tukee tällaisia kaupallisia yrityksiä jakelussaan vaikka vaihtoehtojakin on. Miten tämä on "yleishyödyllistä" ja "ei-kaupallista".
Varmaan tähän on joku muukin kiinnittänyt huomiota, mutta nyt onneksi kaupallisen median puolelta on vihdoinkin kirjoitettu oikeasti asiallinen ja hyvä kannanotto. Tässä linkissä kiteytyy kaikki hienosti!
Tässä Ylen touhussa ei vaan ole MITÄÄN järkeä. Pysyn aiemmassa kannassani, että budjettia pitää leikata ainakin 80%.

Ei kommentteja: