keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Viikot 14-17 (2.-29.4.2018) - Huono huhtikuu

Huhtikuu oli todella huono niin fiiliksen kuin numeroidenkin suhteen, mutta onneksi se on ohi. Kilsoja kertyi 317.
Kuukausi alkoi parilla huonolla viikolla, kun huonon motivaation lisäksi oli paljon muita kiireitä, joiden perusteella oli helppo lintsata kaikki treenit. Onneksi loppukuusta sain taas vähän juonesta kiinni ja toukokuulle on mielessä uudet kujeet. Loppukuuhun mahtui yksi tuplajärvinen ja pari tavallista. Uutena ideana keksin hidastaa juoksuvauhteja kaikilla matkoilla ja keskimäärin se selvästi auttoi jaksamiseen;-)

Viikko 14
Juoksua 44km (5:40/km)
Liikuntaa yhteensä 5h 10min.

Viikko 15
Juoksua 7km (5:39/km)
Liikuntaa yhteensä 1h 45min.

Viikko 16
Juoksua 127km (5:43/km)
Liikuntaa yhteensä 12h 45min.

Viikko 17
Juoksua 103km (5:43/km)
Liikuntaa yhteensä 10h 45min.

Nyt kun pihasta on suurin osa lumesta jo sulanut ja kevät tekee tuloaan, niin alan olla optimistinen ettei enää lumitöitä ennen ensi talvea tarvitse tehdä. Niinpä on aika julkaista lumitilastot tämän poikkeustalven jäljiltä. Talvi oli nimittäin lumisin koko kirjoitetun historian ajalta!


NUTSiin on aikaa vain hieman yli 2kk. Enää ei voi uskotella itselleen, että ehtiihän tässä vielä kuntoa nostaa. Jos kunto on noustakseen, niin sen on tapahduttava nyt! Nykykunnossa en pääse edes sen ekan tunturin laelle saakka.

Toukokuulle olenkin asettanut kaksi kivenkovaa tavoitetta:

1) 500km juoksua on tultava maksoi mitä maksoi. Kesäkuussakin ehtii vähän vielä juosta määrää, mutta toukokuu on se NUTS:in kannalta tärkein. Haaveissa on saada toukokuulle yksi nuts-viikko, jolloin kierrän järvisen joka päivä. Käytännössä sen on oltava viikko 20 tai sitten vain joku epämääräisempi 7 päivän jakso. Ja onhan toukokuun ohjelmassa myös kaksari-Birgitta, joten 500km pitäisi olla helppo nakki.

2) Kisapaino on saavutettava toukokuun aikana! Se tarkoittaa 4-5kg pois nykypainosta ja mitta-arvoksi lasketaan kesäkuun ekan viikon keskipaino, eli siis viikon 23 paino. Ehkä 5kg ei kuulosta nyt paljolta, mutta olen polkenut koko vuoden ihan paikallani ja paino ei ole pudonnut tänä vuonna enää grammaakaan vaikka muka olen yrittänyt. Olen alkanut ihan epäillä, että onko ikämehen painolla joku vakio, jota ei vaan pysty alittamaan. Se testataan nyt ennennäkemättömällä nälkäkuurilla.

Ei kommentteja: