sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Su 14.7. – Viikon luontoääni (Phylloscopus collybita)

Tänään 50km, 4h 35min.

Ap: raskas 50.0km, 4:35:13, 5:30/km.

Viikon viimeisellä lenkillä tuli kaikkien juoksijoiden pelkäämä mitättömän näköinen pikkulintu tervehtimään heti kolmenkympin jälkeen. En sitä kyllä nähnyt, mutta päässä alkoi tilttauksen merkkinä soida kaikkien tuntema tiltaltin tilt-talt-laulu... Loppu olikin tilttauksen jälkeen voimatonta laahustamista ja viimeinen kymppi jo jatkuvia kävelypätkiä.

Ideana tänään oli siis järvenkierto Nokia-Ylöjärvi-sakkolenkin kera. Olin vähän laskenut, että voisin jopa juosta Julkujärvellä käymään, mutta matkalla huomasin, että lenkistä tulisi liian pitkä. Vähän kuitenkin jäi sellainen kutina, että 50km voisi juuri ja juuri riittää kotoa Julkujärven lenkkiin, jos vain löydän optimaalisemman reitin Rajasalmen sillalta Julkujärvelle. Nyt juoksin Vihnusjärven länsipuolelta lähinnä auringosta suunnistaen. Ylöjärvellä sitten harhailin harjua ylös ja alas ihan turhaan, mikä taisi viedä liikaa voimia. Loppumatkalla pidin pari pitkää taukoakin palautuakseni edes jotenkin, mutta ei se meno herkkua ollut taukojen avullakaan.

Takareidet olivat tänään huonot ja väsymys tuntui alusta alkaen. Olihan länmpöäkin vähän liikaa, mutta sain kyllä hyvin juotua. Kyllä harmittaa, että ei kevyttä viiskymppistä pysty helpommin menemään vaikka viikolla ei ole tullut tehtyä juuri mitään. Ei olisi Oxroadultra mennyt tänään...

Tuli muuten ensimmäistä kertaa juostua myös Pispalan uittotunnelin läpi. On se tunneli vaan käsittämättömän lyhyt! Tai onhan se melkein 300m, mutta se näyttää todella lyhyeltä ja on vaikea uskoa kuinka nopeasti siitä pääsee Tampereen kannaksen yli;-)

Ip: lepo.

Huomiseksi pitäisi kyllä keksiä joku rankaisu kostoksi näin aneemisesta suorituksesta. En vain ole kovin innostunut kuuntelemaan huomennakin tiltalttia...

Ei kommentteja: