sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Su 5.10. – Kunto-Pirkka

Tänään 33km, 2h 41min

Ap: 32.6km, 2:41:21, 4:57/km.

Se oli sitten 13. Pirkan Hölkkä tänään. Enää 7 kertaa jäljellä 100-listan Hölkkämestari-tavoitteeseen. Hölkkää tänään tosiaan menin, kun juoksin ihan mukavuusalueella, kuitenkin ainaallevitosta. Upea reissu tämän päivän juoksu oli, ja tähän hölkkäilyyn voi vielä vaikka tottua. Sää oli täydellinen ja reitti hyvässä kunnossa. Tuossa vauhdissa oli koko ajan paljon porukkaa messissä, mutta ei kuitenkaan ruuhkaa missään vaiheessa.

Lähtöpaikalla mallailin jo sopivia lähtöasetelmia. En verkannut metriäkään ja lisäksi juuri ennen lähtöä söin cafeteriassa herkullisen karjalanpiirakan munavoin kanssa. Olen niitä aikaisempina vuosinakin katsellut, mutta en aiemmin ole uskaltanut syödä.

Juoksimme alusta alkaen Markon kanssa tasaisesti peruslenkkivauhtia vähän kovempaa, mutta kuitenkin täysin ppppp-lenkkiä (=pitää pystyä puhumaan paskaa pääosa lenkistä). Todella helppoa oli koko ajan, vaikka jalat eivät oikein tykänneetkään. Hieman kirrailtiin vauhtia Taivalpirtin jälkeen, mutta todella vähän. Marko juoksi kovaa viimeiset 5km ja vaikka olin ihan tuoreena, niin ei jalat vaan kulje vk-vauhtia. Niinpä lopussa meille tuli reilu pari minuuttia eroa vaikka itsekin toki vähän nostin vauhtia.

Loppuaika oli ihan OK ja hävisin Korirille reilusti alle tunnin, vaikka Korir kuitenkin alitti sen 1.50-rajan muutamalla sekunnilla (kuulin, että hän piti lepotauon matkalla ja siitä varmaan sai voimia sitten nostaa vähän vauhtia). Eihän tämä tulos silti mieltä ylennä, koska jalat eivät osoita mitään toipumisen merkkejä. Helposta menosta huolimatta jalat olivat koko ajan surkeat ja kova vauhti ei olisi onnistunut millään. Lisäksi viimeisellä kympillä oikea nivunen alkoi vaivata ja oli lopussa jo varsin kivulias, varsinkin ylämäissä. Kokemukseni nivusvaivoista ovat todella vaikeat, joten maalissa olin jo varma, että tämän vuoden juoksut olivat siinä. Päivän mittaan kipu ei ole kuitenkaan pahentunut ja ehkä tämän kanssa voi kuitenkin elää viikon tai parin juoksutauolla.

Onnittelut kaikille muille Tampereen seudun juoksijoille, jotka järjestäen tekivät kovaa jälkeä! Mogulin tulos oli odotetusti aivan jäätävä, Markon loppukiri lupaa hyvää Kankaanpäähän, jaha melkein kukisti kävelijätytön, JariL jatkoi huikeaa voittosarjaansa ikämiehissä, jne. Varsinkin JariL:n jatkuva hieno kunto todistaa, että M50-sarjassa voi vielä juosta kovaa. Tai edes juosta kivutta. Jatketaan harjoituksia, kunhan wiha on ohi.

Ei kommentteja: