tiistai 21. lokakuuta 2014

Ti 21.10.

Tänään 13km, 1h 13min

Ap: lepo.

Ip: 13.2km, 1:13:01, 5:32/km.

Kuolemankierros kevyesti jäykillä säärillä köpötellen. Siitä onkin pitkä aika, kun viimeksi sain kulutettua näin pitkän ajan tuohon lenkkiin. Jotenkin tuo aika 1.13 on kaivautunut muistin syövereihin ja vaistomaisesti selasin harkkapäiväkirjaa muinaisilta ajoilta, jolloin lenkkeilin vain lyhyitä jaksoja satunnaisesti. Ja löytyihän se melkein heti!

Eli heinäkuun 11. päivä vuonna 2003 Laura-sisko oli käymässä täällä Koikkarissa. Olin aloittanut lenkkeilyn vain viikkoa aikaisemmin parin vuoden tauon jälkeen ja painoa oli 10kg enemmän kuin nyt. Laura oli myös lenkkeillyt, mutta minä tietysti oletin olevani heti kovassa kunnossa, kun olin juossut jo 5 lenkkiä. Ajattelin mielessäni, että nyt näytetäänkin tytölle vähän kovempi lenkki ja juoksimme juuri tämän kuolemankierroksen. Sanoin, että se on tosi kiva lenkki vaikka onkin mäkinen, ja mielessäni naureskelin, että shokkihoitoa on siskolle luvassa.

No, miten kävi? Laura sprinttasi niitä ylämäkiä ylös ja odotteli aina mäen päällä iloisena ja muisti useasti mainita, että ”tämä on tosi kiva lenkki”. Laura veti vielä loppuun pienen noston ja minä rämmin perässä yli 190 sykkeellä. Keskisyke koko lenkillä 169. Ja aikaa siis kului 1.13.

Laura, jos satut lukemaan tätä, niin kerropa muistatko tuon lenkin?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pete, muistan toki tuon lenkin, ei me sinun kotimaisemissa niin montaa kerta olla juoksenneltu. Silloin oli ihana vähän sateinen päivä ja sinun loistava seurasi sai minut toisi hyvään vetoon. Muistan ettei mikään mäki tuntunut miltään, mutta kai aika vähän kultaa muistot. olen muuten nyt tas jonkinmoiessa kunnossa. Siljan kanssa pitäisi pystyä edes kevyitä lenkkejä vetämään, ettei joudu tyttöpieni aina pimeäsä yksin taivaltamaan. Kyllä nyt o otenkin sujuu. Koitetaan järjestää mekin jossain yhteinen lenkki!